USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Народний губернатор» Донбасу «здав» Ахметова

12 Травня 2014 15:26
Дві третини проросійських активістів були на утриманні у олігарха Ріната Ахметова, "ідейними" була лише невелика група осіб. Про це заявив в інтерв'ю "Російській газеті" "народний губернатор" Донбасу Павло Губарєв, передає Еспресо.TV.

Він зазначив, що коли Партія регіонів втратила довіру жителів південно-східних областей України, почали з'являтися лідери так званого "народного ополчення" у містах. Тоді партія влади і олігархи стали використовувати "зручні для них засоби підкупу", заявив Губарєв. "Виявилося, що дві третини з активістів вже на утриманні олігарха Ахметова. Дуже невелика група осіб зберігала вірність ідеї, але при цьому все одно брала гроші. Гроші брали всі!", - заявив Губарєв.

На питання, чи говорить він про ситуацію до свого арешту, Губарєв відповів ствердно.

31-річний чоловік нагадав, що до арешту був політично активний всього 10 днів. А до цього він "промоніторив ополченців": "Половина ополченців продалася, половина боїться. Але я побачив людей, з якими ми все-таки знайшли точки дотику, і вони надали мені впевненість, що можна діяти", - розповів Губарєв. Він додав також, що тоді вирішив виступити на сесії міської ради 27 лютого, на якій і висловив думку про необхідність проведення референдуму.

Він заявив про намір і далі критикувати існуючі порядки і владу. "Ми 20 років цієї нашої регіональної східній еліті прощали злодійство. 20 років ми за них наполегливо голосували. Це відбувалося не тому, що ми їм довіряли, просто альтернативні політичні проекти, які з'являлися на сході, або поглиналися Партією регіонів, або відбувався процес злиття, як це було з Ігорем Марковим, Сергієм Тігіпком", - додав він.

"Народним губернатором" Донбасу Губарєв був обраний 1 березня. Через три дні управління СБУ в Донецькій області порушило проти нього кримінальну справу, звинувативши в діях, спрямованих на захоплення державної влади та зазіханні на територіальну цілісність країни. 7 березня Шевченківський районний суд Києва заарештував Губарєва на два місяці. За час перебування в СІЗО він кілька разів оголошував голодування. 7 травня ополченці Слов'янська обміняли трьох співробітників СБУ, захоплених ними в полон, на Губарєва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Церковна миша Показати IP 12 Травня 2014 16:09
Інформація дуже "пахне" фейком. Який зиск йому відкривати рота саме зараз і фактично зізнаватись, що він за гроші здав свою країну?
Назар Показати IP 12 Травня 2014 16:10
Сьогодні ДНР деструктурована, тому АТО повинно зробити пів-крока вперед, і завтра пів-крока. Сьогодні і завтра ДНР буде переформатовуватись, покваптесь.
Вас Показати IP 12 Травня 2014 23:30
Кофта як в яроша

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus