USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Народилося двоє телят зубра: у «Цуманській пущі» порахували тварин

22 Лютого 2024 23:08
Завершився зимовий облік диких тварин у Ківерцівському національному природному парку «Цуманська пуща».

Як повідомили у нацпарку, проведення такого обліку дає можливість отримати інформацію про кількість тварин на території Парку, наявність та розподіл різних видів, їхні зимівники, маршрути міграцій, виявляти можливі загрози, вивчати адаптацію тварин, а саме їх пристосування до сезонних погодних умов, особливостей живлення в зимовий період тощо, та виявляти, яким чином різні природні фактори можуть на них впливати.

Облік проводився працівниками Парку з дотриманням усіх вимог воєнного часу та чинного законодавства – методами спостережень, пішим ходом по квартальних лініях, лісових дорогах, візуально по слідах на сніговому покриву, встановленням фотопасток у місцях підгодівлі та зимових скупчень тварин. Під час польових виїздів, патрулювання території чи переглядаючи фото та відео з фотопасток, природоохоронці зафіксували сліди і мали можливість спостерігати за оленями (благородним та плямистим), сарнами європейськими, лосями, лисицями, зайцями-русаками. Також було зафіксовано наявність на територіях Парку вовків, видри, норки європейської, куниці лісової тощо.

Читати ще: Понад 1200 кабанів та майже 6000 зайців: у Поліському лісовому офісі порахували тварин

За результатами зимового обліку динаміка чисельності диких тварин на території Парку є позитивною. Також цьогоріч вдалося облікувати приплід 2 телят зубра (Bison bonasus), тож наразі кількість зубрів на території Парку та прилеглих територіях становить 23 особини.

Отримані результати допомагають працівникам Парку в подальшому у розробленні програм та стратегій для збереження видового складу та популяцій тварин, що сприяє сталому розвитку та забезпеченню екологічної рівноваги та збереженню унікального біорізноманіття Парку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus