USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Нас утискають»: на Волині – конфлікт між переселенцями і керівництвом дитсадка, де ті проживають

31 Липня 2022 15:01
На Волині виник конфлікт між переселенцями та керівництвом дитячого садка, де тимчасово проживають люди з Бахмута й Вугледара.

Із травня в приміщені коршівського дитсадка «Ромашка» Боратинської громади проживають дві сім’ї з Донецької області, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Як розповів переселенець із Вугледара Олександр Векленко, завідувачка садка тисне на вимушених мешканців дошкільного закладу. Вона зачиняє після 16:00 кухню, а перед вихідними, наприклад, сховала посуд і каструлі, залишивши сім’ям переселенців тільки дві алюмінієві каструлі.

«Вона хоче, аби ми швидше звідси виїхали. Мовляв, якщо не вийшло знайти житло, то самі рухайтесь. Мотивує це тим, що хоче робити ремонт для дітей. Каже, що щороку в приміщенні садка проводить косметичний ремонт перед відкриттям. Пральну кімнату теж зачиняє. А літо, спека, діти бігають на вулиці, потрібно прати часто, адже речей у нас небагато. Волонтери привезли нову пральну машину, морозильну камеру та блендер. Нам не дозволяють ними користуватися. Усе стоїть запаковане», – поділилося подружжя Олександр та Ірина Векленки.

Усі члени родини оформлені як внутрішньо переміщені особи.

Переселенка з Вугледара Світлана Копачівська пригадала: спершу її та чоловіка скерували в санаторій «Пролісок», адже вони обоє мають інвалідність другої групи.

«Ми приїхали, але через три дні нам сказали: «До побачення». Ми знайшли волонтера і він привіз нас сюди. Досі сидимо тут. Нас утискають. Кухня працює тільки з дев’ятої ранку до четвертої дня. Прати може раз на добу тільки одна сім’я. Інтернет вимкнули. Тобто нам натякають, щоб ми виїжджали, шукали житло», – сказала вона.
Дві родини мають переїхати до початку навчального року, однак, як наголосили переселенці, завідувачка їх щодня квапить, а швиденько знайти нове житло непросто.

«Ми шукали оголошення, телефонували. У місті оренда однокімнатної квартири коштує від 15 до 20 тисяч гривень. Можна знайти квартиру і за 10 тисяч, але в ній нема ні ремонту, ні умов. Якби мені повернули моє життя, мою роботу в Бахмуті, я нічого не хотіла би», – поскаржилася Ірина Векленко.

Її чоловік додав: він перебуває на військовому обліку, пройшов медкомісію, тому в будь-який момент йому можуть зателефонувати й викликати, а дружина та діти залишаться напризволяще.

Директорка закладу дошкільної освіти Мирослава Хопта запевнила: вона нікого не утискає.

«У нас бувають непорозуміння. Ми дозволяємо їм користуватися всім необхідним інвентарем і кухонним посудом, але інколи вони неналежним чином його використовують. Мої працівники і навіть односельчани підтвердять: є сім’я переселенців, яка веде аморальний спосіб життя. Наприклад, є докази вживання спиртного. Я перебуваю до 17:00 на роботі. Потім вони залишаються тут самі, господарюють, а коли я вранці приїжджаю, то бачу обгорілу сковорідку, непомиті санвузли. Ми не можемо постійно прибирати після переселенців», – наголосила Мирослава Хопта.

За її словами, кухню працівники дитсадка зачиняють після 17:00, бо кухарі матеріально відповідальні на своєму робочому місці. До цього часу переселенці встигають приготувати їжу.
«Вони сказали, що встигають до 17:00 підігріти їжу чи зварити її. І все. Я зачиняю харчоблок. У них є мікрохвильова пічка, чайник, тому вони можуть розігріти їжу чи зробити чай. У нас не було непорозумінь, але є питання охайності, користування меблями, прибирання, миття посуду. Наприклад, я приїхала зранку і бачу рій мух над цілим відеречком відходів, повну банку з недопалками, наліплені жувальні гумки на дитячих стільчиках. Це ж навчальний заклад… Вони тут пожили, все понівечили… Я завжди прошу: «Користуйтеся належним чином усім, що ми вам дали», – розповіла завідувачка дитсадка.

Староста села Коршів Марія Тарасюк пригадала: переселенців тут приймають від початку відкритої війни.

«Кожна людина звикла жити так, як жила вдома. Ми старалися їм допомогти, чим могли. На початку наші дівчата, які працюють у садочку, навіть їм їсти готували, приносили продукти. Але люди почали отримувати гроші й стали неправильно поводитися: вживання алкогольних напоїв, сімейні дебоширства. Коли ми в селі проводили свято для дітей до Дня молоді, надвечір люди почали мені телефонувати і казати: «Викликай поліцію, тому що почалися сімейні сварки, вони з’ясовують стосунки». Ми просили наших місцевих шерифів провести з ними відповідні бесіди», – зазначила вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 31
здивований Показати IP 31 Липня 2022 15:17
КАбанюра в садочку живе, а в военкомат не пробував....
здивованоМуМу до здивований Показати IP 31 Липня 2022 16:06
При всіх за і проти але читати не пробував, що інвалід 2-ї групи, який військомат?!
Болото до здивованоМуМу Показати IP 1 Серпня 2022 07:51
то такий вид полішука - з горем навпіл писати вміє, а читати вже зась!
ABC до здивованоМуМу Показати IP 1 Серпня 2022 16:24
Читайте самі уважніше. Написано чорним по білому: "Її чоловік додав: він перебуває на військовому обліку, пройшов медкомісію, тому в будь-який момент йому можуть зателефонувати й викликати". Правда, не зрозуміло, як це поєднується із 2 групою інвалідності.
Женя до здивований Показати IP 31 Липня 2022 16:14
Сам з окопу пишеш ?
Алла до здивований Показати IP 31 Липня 2022 16:28
Нищать усе,ніби ненавчені нічому.Навіть той мокрий рушник на фото підтверджує про халатність по відношенню до всього.Вони відкуплять вздуті від вологи двері?
Григорій до Алла Показати IP 2 Серпня 2022 01:46
Я вдома декілька років так вішаю і нічого не здулося(не вистачає місця на сушарці). Можливо у когось двері фанерні?
селянин Показати IP 31 Липня 2022 16:06
А чому вони не розмальовані татуїровками? Тільки по тату їх можна впізнати - як дикунів нижньої Амазонки. А ще пірсінги на губах і в носах. І на великих статевих губах теж.
Лучанин до селянин Показати IP 31 Липня 2022 18:10
Нифіга не зрозумів.
Ірина Показати IP 31 Липня 2022 16:36
Можливо варто було б шукати житло в Коршеві чи ще в якомусь селі, а не в місті...
олег Показати IP 31 Липня 2022 16:39
вони принесли війну в країну хочуть її принести і на Волинь. Гнати кацапів звідси
Товопше Показати IP 31 Липня 2022 17:08
Живуть безоплатно,бухають,невдячні,гнати їх звідси до расєї,там де вони мічтають бути....
користувач Показати IP 31 Липня 2022 17:31
Війну принесли ці зі сходу, гнати назад всіх туди. Якби в нас таке сталось, то би люди з Донеччини нас би не захищати, а наші волиняни та інші мусять зараз на сході гинути
Лучанин Показати IP 31 Липня 2022 17:43
То хай відпрацьовують проживання - допомогають зробити косметичний ремонт, миють і прибирають (не тільки після себе).А якщо хочете жити по донецьких законах, то їдьте додому.
Лучанка Показати IP 31 Липня 2022 18:23
чому кнур не на фронті гнати бидло на вулицю усі мужики зі сходу це піда**си що ховаються за бабів
Лєна Показати IP 31 Липня 2022 18:23
Переселенці припхались на Захід..... Нас вони ніколи не прийняли б і не допомагали б.
Альона Показати IP 31 Липня 2022 18:25
Переселенці так себе ведуть немов їм всі винні.немов тепер над ними повині всі пархати.
Наталія Показати IP 31 Липня 2022 18:45
Якби вони по людськи себе вели і до них було б інше відношення. Допомагати вони не дуже рвуться
Марія Показати IP 31 Липня 2022 21:51
Припиніть цю гнилу полеміку, бо можна подумати, що всі волиняни дурні. Шановні писаки, ваші чоловіки вже воюють, ви усі кошти на війну віддали, залишилося обсирати тих нещасних, які рятують своїх дітей від смерті та війни. Нащо ви допомагаєте кацапам сіяти ворожнечу. Не час сваритися. Робіть щось корисне
Опакандомстайл Показати IP 31 Липня 2022 22:15
Це не поляки ,які 4 місяці кормили , поїли , вдягали , давали житло навіть тим ,хто так втікав від війни ,що встиг здати житло . Однак,в Польщі щирий патріот весь розмальований і завернутий у прапори. Не дай Б-г приїхати до вас біженцем
Ірина до Опакандомстайл Показати IP 1 Серпня 2022 08:04
В поляків до них вже таке саме відношення. Вони уже й там себе показали.
Вікторія Показати IP 31 Липня 2022 23:13
До болю знайоме «ущємляют»,мені здається вони не в ту сторону переселялися
Опакандомстайл до Вікторія Показати IP 1 Серпня 2022 07:23
Як раз в ту сторону, ви не далеко пішли від своїх сусідів , таких як ви саме найбільше там , мова трохи різна ,а суть одна
Віктор Показати IP 1 Серпня 2022 00:32
Де вони знаходять квартири з такими цінами? Від 10к і вище....То ідуть квартири зі свіжим євроремонтом, технікою, меблями якісними і т.д. А так можна знайти з косметичними ремонтом від 3к до 5к, і це ж не обовязково жити десь в центрі великого міста, можна і менше місто або ж село. Це як з роботою, хто хоче працювати - знайде швидко, а не хоче працювати - буде шукати тільки відговорки
Радувець Ларіса Показати IP 1 Серпня 2022 09:31
Чому їх поселили в діючому дитячому закладі? Санітарні норми де? Сексом вони де і коли займаються? Чи вони конституцію України перечитують?
Тома Показати IP 1 Серпня 2022 10:15
15-20 тис грн за однушку?! Що вони мелять? Відразу видно, що житло навіть не пробували шукати, а хочуть на халяву та ще й щоб обслуговували. На роботу!
Олег Показати IP 1 Серпня 2022 12:54
В Тернополі начальник Державної екологічної інспекції Добровольцем воює а Біженець з Новомосковська зайняв його посаду начальником.Ось така в нас гуманність.
Оксана Показати IP 1 Серпня 2022 21:45
А не виявляли бажання допомогти прибрати територію біля садочка, прибрати в приміщеннях садочка? Думаю, і ставлення завідувачки будо б кращим
Саша Показати IP 2 Серпня 2022 01:52
Почитав коментарі і шокований. Які у нас на волині люди злі, невиважені і лицемірні. Просто жах.
Вячеслав Показати IP 2 Серпня 2022 10:34
Хай ідуть назад де вони жили...та боронять ..
Волинянка Показати IP 2 Серпня 2022 14:21
Не правда. Волиняни добрі люди, волонтерять допомагають чим можуть ЗСУ. А ці дурниці пишуть кончені ідіоти, які сидять на диванах і скулять. Прости їх Господи і добре, що дурнів таких небагато. Впевнена, що їхні рідні не воюють, інакше у них було б співчуття до людей, які втратили свої домівки, до дітей, які жили у потребах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus