USD 40.90 41.30
  • USD 40.90 41.30
  • EUR 40.95 41.40
  • PLN 10.16 10.45

«Наші добровольці можуть виконати будь-яке бойове завдання», – боєць волинської тероборони

4 Березня 2023 17:03
Боєць Волинської бригади територіальної оборони Павло уже захищав Україну в 2014-2015 роках. Потім узявся за власну справу, але як тільки розпочалося повномасштабне російське вторгнення, маючи певний досвід, очолив добровольче формування однієї з громад на Волині.

Пізніше Павло продовжив службу в Силах територіальної оборони ЗС України, пишуть на сторінці «Військо України» у Фейсбуці.

Зараз військовий, крім виконання основних завдань, ще й опікується підготовкою добровольчих підрозділів.

«Усі добровольчі формування створювали відповідно до Закону України про національний спротив. У районі нашої відповідальності створено десятки таких формувань. Я не називатиму загальну кількість осіб, але йдеться про тисячі. Тобто в рази більше, ніж штатний підрозділ у цій же зоні оборони», – розповідає Павло.

Читати ще: «Ворог знає, що далеко не зайде»: у волинській теробороні служать батько й син

Військовий наголосив, що на добровольців покладають завдання охорони та оборони важливих об'єктів, подекуди вони несуть бойове чергування, ведуть спостереження, допомагають в інженерному облаштуванні позицій.

«Відповідно, ми постійно проводимо бойову підготовку з підрозділами добровольчих формувань: навчальні стрільби, тактична медицина, інженерна підготовка, мінно-вибухова справа тощо», – зауважує Павло.

Читати ще: Посвята і знищення ворожої техніки: в артилеристів ТрО Волині тривають навчання

За словами офіцера, добровольчі формування є основним резервом їхньої військової частини і вже чимало таких добровольців з часом вирішили стати військовими.

«Ми переконані, що у випадку прямого вторгнення на нашу ділянку ці формування зіграють важливу роль, – провадить Павло. – Основне їхнє застосування – тактика малих рейдових груп, яка показала ефективність під час обороно Київщини, Чернгівщини та Житомирщини. Добровольчі формування спільно з нашими підрозділами у змозі виконати будь-яке завдання, що стоятиме перед нами. Головне, що в людей є розуміння необхідності захисту своєї Батьківщини, тож ми покладаємо великі надії на місцеве населення».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus