USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Наступ ворога йде по всій ділянці фронту протяжністю 1000 км: експерт розповів деталі

22 Жовтня 2023 09:08
Наступ противника йде по всій ділянці російсько-українського фронту протяжністю 1000 км. Окрім концентрації ворожих сил на Авдіївському напрямку, противник зосередив потужні сили на Куп’янсько – Лиманському напрямку, а також має угруповання біля Бахмута.

Про це в ефірі «Еспресо» розповів військовий експерт, співголова ГІ «Права Справа» Дмитро Снєгирьов.

«Давайте говорити про те, що наступ противника йде по всій лінії бойового зіткнення, тобто по всій ділянці російсько-українського фронту протяжністю 1000 км. Хибна теза, яку намагається просунути Інститут вивчення війни, що зусилля окупаційної армії зосереджено виключно в районі Авдіївки. Однак на Куп’янсько – Лиманському напрямку зосереджено 120 тисяч особового складу армії РФ та 1300 одиниць бронетехніки. Для порівняння та розуміння ситуації, на Бахмутському напрямку, який вважається найбільш проблемним, зосереджено російське угруповання чисельністю у 50 тисяч особового складу та 200 одиниць бронетехніки», – зауважив військовий експерт.

За його словами, на Авдіївку перші три дні наступ вівся силами трьох російських батальйонів. Окупанти намагаються взяти під свій контроль всю територію Донецької області.

«Станом на жовтень ЗСУ контролюють понад 50% території Донецької області. А це політична та особова поразка російського диктатора. Нагадаю, що 30 вересня 2022 року Путін підписав указ про включення так званої ДНР до складу РФ у рамках адміністративних кордонів області. Тобто за рік після путінського указу окупанти так і не змогли виконати ні сам указ, ні перший етап свого СВО – встановити контроль над цією територією Луганської та Донецької областей», – прокоментував співголова ГІ «Права Справа».

Дмитро Снєгирьов підкреслив, що ситуація біля Авдіївки важка і демонструє ефективний характер активної оборони з боку ЗСУ.

«Варто зазначити, що на Авдіївському напрямку біля Красногорівки протягом останньої доби ЗСУ відбили раніше втрачені позиції в окупантів. Крім того, призупинено просування ворога по флангах. Точаться важкі бої в районі терикона, який противник не контролює. Окупанти намагаються вийти на рівень залізничних колій по флангах українського угруповання, але ці спроби нейтралізуються ЗСУ. Тому не випадково за останню добу 20 жовтня такі чисельні втрати противника у важкій техніці й в особовому складі. Це найбільші втрати окупантів протягом доби за весь період російсько-української війни», – резюмував Снєгирьов.

Раніше речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун заявив, що російські війська знизили активність своїх військ біля Авдіївки, проте не відмовляються від свої намірів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 22 Жовтня 2023 10:10
Так то в пі#арів контрнаступ...? Для чого ж наші так про нього багато трезвонили?
Анонім Показати IP 22 Жовтня 2023 13:06
добре, що в Україні є багато відважних козаків - не перевелися ще, нехай буде з ними здоров'я та сила. Думка сцикоти мене не цікавить. До речі, жінки не повинні воювати, лише за бажанням, бо фізіологічно у 99% з жінок ніякі вояки - це моя особиста думка. Як показує практка переважна більшість жінок-військових є пристосуванками, які або чиїсь дружини, або дочки і т. д. Вони не воюють, а лише отримують гарні зарплати, створили в армії цілі сімейні підряди, це ганебно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus