USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нацбанк незаконно ліквідував банк «Хрещатик». Рішення суду

28 Липня 2017 09:32
Вищий адміністративний суд України підтримав судові рішення попередніх інстанцій про незаконне визнання неплатоспроможності банку "Хрещатик", яка призвела до його ліквідації. Про це йдеться в постанові суду №826/6665/16 від 20 липня, пише УНІАН з посиланням на FinClub.

Суд констатував, що Нацбанк передчасно та необґрунтовано визнав банк "Хрещатик" неплатоспроможним, оскільки 4 квітня 2016 року НБУ відніс банк до проблемних на 180 днів, а вже 5 квітня - до неплатоспроможних. При цьому НБУ посилався на порушення банком нормативу адекватності капіталу, хоча перед цим дозволив банкам його порушувати.

Тому ВАСУ вирішив залишити без змін постанову Окружного адмінсуду Києва від 19 січня та постанову Київського апеляційного адмінсуду від 20 квітня, якими було задоволено позов Благодійної організації «Благодійний фонд «Богдана Гаврилишина», Благодійного фонду «Енергетичний центр ім. Люндина», ТОВ «Сіріус-1» та визнано протиправним і скасовано постанову НБУ №234 від 5 квітня 2016 року про віднесення банку «Хрещатик» до категорії неплатоспроможних.

Раніше ФГВФО заявив, що оскаржить в касаційній інстанції рішення Київського апеляційного адміністративного суду від 20 квітня про визнання незаконною постанови НБУ про віднесення банку «Хрещатик» до категорії неплатоспроможних.

Довідково:

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб на підставі рішення Національного банку України про відкликання банківської ліцензії та ліквідації банку "Хрещатик" з 6 червня 2016 року почав ліквідацію фінустанови. Тимчасова адміністрація працювала в банку з 5 квітня 2016 року. Банк "Хрещатик" працює на ринку України з 1993 року і входив у двадцятку найбільших банків за обсягом активів. Згідно з даними про структуру власності банку, ключовими власниками фінустанови були громадянин України Андрій Іванов з часткою 37%, Київська міськдержадміністрація з часткою 25%, громадянин Австрії Микола Солдатенко із часткою 24%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus