USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Нацбанк випустив нову монету, присвячену медикам і військовим

13 Жовтня 2020 08:44
Національний банк ввів в обіг пам’ятну монету «Передова» номіналом 5 гривень.

Про це йдеться в повідомленні НБУ.

«Присвячена медикам і військовим, а в їх героїчних образах – і представникам інших професій за відданість справі, сміливість і професіоналізм. У час пандемії, в умовах боротьби України за територіальну цілісність країни у кожного своя передова і своя лінія фронту, і тільки докладаючи спільних зусиль можна перемогти », – зазначив регулятор.

Вказується, що пам’ятна монета виготовлена з нейзильберу, її вага становить 16,5 г, діаметр – 35 мм, наклад 45 тис. штук.

На аверсі монети розміщено: угорі – малий Державний герб і напис «Україна»; праворуч на матовому тлі напис «Разом» (вертикально) і номінал монети, зліва на дзеркальному тлі – дві руки, які демонструють знак V (поширений жест, що означає перемогу і мир), рік карбування монети та логотип Банкнотно-монетного двору Національного банка.

На реверсі монети зображені образи медика і військового (кольорові, використаний тамподрук), між якими вертикальний напис «Передова».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus