USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Науковці хочуть створити «вікіпедію» Волині

24 Жовтня 2017 14:58
Веб-сайт, що міститиме матеріали з історії Волині та стане своєрідним аналогом вікіпедії для області, пропонують створити науковці.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму 24 жовтня.

Депутати розглянули проект змін до обласної програми історичних досліджень Волині на 2017-2021 роки. Як повідомив декан історичного факультету СНУ імені Лесі Українки Анатолій Шваб, у березні на фінансування програми виділили 50 тисяч гривень. Вдалося на високому рівні провести міжнародну конференцію «Олика та Радзивілли». У планах заходів вказували проведення ще трьох конференцій. Також планують створити серію телепередач «Сторінками історії Волині».

Оскільки тиждень тому відбулася конференція, присвячена модернізаційним процесам на Волині у 19 – на початку 20-го століття, просять виділити 10 тисяч гривень на друк її матеріалів. З переліку заходів просили виключити конференцію, присвячену депортації та операції «Вісла», оскільки захід цього року не встигнуть організувати. 10 тисяч гривень просили виділити на проведення круглого столу щодо української революції.

Науковець повідомив, що цьогоріч планували створити веб-сайт, присвячений історії Волині, по-суті, «вікіпедію Волині». Його створення не потребує значних ресурсів – йдеться про одноразове вкладення коштів, а згодом лише про підтримку. Анатолій Шваб зауважив, що без кваліфікованої роботи програмістів неможливо буде створити сайт, що міститиме карти, схеми, різноманітні зображення тощо. Без веб-сайту, мовляв, цілий напрямок роботи на наступні роки не буде реалізований. Створення сайту, з його слів, стало б найбільш публічним та сучасним продуктом, аналогом вікіпедії для Волині. Отже, кошти на створення веб-сайту просили виділити у рамках змін до обласного бюджету на 2017 рік.

Члени комісії рекомендували підтримати пропоновані зміни до програми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus