USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Науковий пікнік»: у центрі Луцька діти опановували професії

16 Вересня 2023 18:58
У центрі Луцька для дітей влаштували пізнавальний «Науковий пікнік». Наймолодші містяни мали змогу ознайомитися з різними спеціальностями та професіями, узяти участь у майстер-класах, воркшопах, оглянути виставки та інші цікаві речі.

До організації «Наукового пікніка» долучилися міська та обласна ради, ГУ ДСНС Волині, навчальні заклади та заклади позашкільної освіти. Підтримку заходу надав Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

Дітлахам намагалися продемонструвати, що наука може бути цікавою і захопливою. Поринути в науковий світ вдалося і небайдужим містянам. До слова, такий захід проводять уже дев’ятий рік.
Для відвідувачів облаштували чимало локацій. Зокрема, представники Центру позашкільної освіти показали кораблі та літаки на радіокеруванні. Серед них - торпедний катер типу «Шторм», який перемагав на чемпіонаті України із судномодельного спорту. Модель у 41 раз менша за оригінал.
Про реалії сьогодення нагадували військові та волонтери. На виставці речей воїнів були експонати з Лиману, Баштанки, Куп’янська, Херсона, Бахмута. Використані ПЗРК, міни, снаряди, гільзи не давали присутнім забувати, що війна ще триває, тож потрібно продовжувати підтримувати військових. Відтак упродовж заходу будь-хто міг задонатити на потреби ЗСУ або придбати пам’ятну річ.

Ще одна символічна виставка – виставка прапорів. Усі вони розмальовані українськими захисниками.
Студенти Волинського національного університету створили маленький зоокуточок. За допомогою рослин та макетів тварин діти пізнавали природу. А родзинкою став мадагаскарський тарган Анатолій – саме так його прозвали на заході. І дітлахи, і дорослі із цікавістю розглядали членистоногого. Намет із тарганом зібрав найбільше відвідувачів.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода переконана, що дітям потрібно влаштовувати подібні заходи, аби заохотити їх займатися наукою. Також вона подякувала всім співорганізаторам дійства.

«На «Науковому пікніку» у доступній і цікавій формі розповідають про науку, заохочуючи до неї. Бачимо, що не лише дітлахи, а й дорослі є серед відвідувачів. Тут чимало цікавих локацій, які наштовхують дітей займатися чимось поза школою. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» радо допомагає організовувати такі заходи. Ми розуміємо, що наші діти дуже талановиті, але іноді їм потрібно підказати правильний шлях», – зазначила Катерина Шкльода.
Також на «Науковому пікніку» відвідувачі мали змогу приміряти рятувальне спорядження, розгледіти Луцьк у бінокль і поговорити в рацію. А студенти-медики розповіли про надання першої домедичної допомоги.

Не обійшлося й без малювання, загадок, квестів і, звісно ж, подарунків для найактивніших учасників.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Тетяна Показати IP 17 Вересня 2023 06:59
Дуже цікаво. Дякую

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus