USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Науковий прорив: вчені наблизилися до створення синтетичного життя

15 Березня 2024 00:32
Вчені створили молекулу РНК, яка копіює інші типи РНК, що наближає науку до створення умов раннього земного життя в лабораторії.

Про це пише Futurism.

Під час експерименту вдалося створити лабораторну молекулу РНК, яка змогла точно скопіювати інші, що призвело до функціонування ферменту. Такий прорив дає можливість вченим вивчити найбільш ранні еволюційні стадії життя.

Очільник інституту та співавтор дослідження Джеральд Джойс каже, що хоча створена молекула ще не самовідтворюється, вона вже є величезним кроком до створення життя в лабораторії.

Читати ще: Вчені стверджують, що білок комах може сповільнити ожиріння та покращити здоров’я

Якщо в підсумку вченим вдасться створити РНК, яка буде самовідтворюватися, тоді вона може називатися життям.

«Саме таким шляхом життя може виникнути в лабораторії. Та й, загалом, де завгодно у всесвіті», – коротко зазначив він.

Якщо ж дослідникам все ж таки вдасться створити штучне життя в лабораторії, прорив обов’язково порушить етичні питання, пов’язані з синтетичними формами життя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Олексій Показати IP 15 Березня 2024 06:10
А хто тоді створив всі молекули? Бог, або Вищі Сили, або ще якийсь розум. Адже якщо вчені, найрозумніші люди планети Земля, створили із вже існуючих матеріалів молекулу, то не розумно вірити, що все створено з нічого, тобто хаотично, без втручання вищого розуму. Закони фізики були ще до того, як їх відкрила наука. Ви скажете що все виникло з великого вибуху? Хто тоді започаткував цей процес з нічого? Адже вам ті самі вчені науково обґрунтують що нічого з нічого не буває!
Лучанин до Олексій Показати IP 15 Березня 2024 09:33
А хто тоді створив того, хто все створив?
Олексій до Лучанин Показати IP 15 Березня 2024 19:38
Він існував завжди
Анонім до Олексій Показати IP 15 Березня 2024 11:30
Що ти верзеш? Нерозумно приписувати "вищий розум" усюди, де не розумієш. Великий вибух - не створення "усього з нічого", а швидке розширення вже наявного. Навіть якби виникло з нічого, це не вимагає ніякого вищого розуму.
Олексій до Анонім Показати IP 15 Березня 2024 19:45
То чому зараз нічого з нічого не виникає? Вчені докладаючи колосальних зусиль лише створили молекулу з того, що вже було. Якщо немає вищого розуму чи ще якоїсь сили яка створила все що є, то виходить вчені тупі? Для чого придумувати ровера, як він вже є?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus