USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Найбагатші люди світу подвоїли статки за три роки: вперше може з'явитися трильйонер

15 Січня 2024 22:30
З 2020 року статки п’яти найбагатших людей зросли на 114% – з 405 млрд доларів до 869 млрд доларів. Водночас п’ять мільярдів людей стали біднішими за вказаний період.

Про це повідомляє міжнародна організація Oxfam з посиланням на власний звіт, опублікований в швейцарському Давосі, передає УНІАН.

Зокрема, йдеться про майже подвійний ріст статків засновника Tesla Ілона Маска, власника фірми предметів розкоші LVMH Бернара Арно, засновника Amazon Джеффа Безоса, Ларрі Еллісона з Oracle та інвестиційного гуру Уоррена Баффета.

Зазначено, що за вказаних тенденцій протягом десятиліття світ може отримати першого в історії трильйонера, але для подолання бідності знадобиться ще 229 років.

Читати ще: Зубожіння по-українськи: чому за два роки кількість бідних зросла вдвічі, а багатих – втричі

148 найбільших корпорацій заробили 1,8 трильйона доларів прибутку, що на 52% більше, ніж у середньому у 2018-2021 рр. Їхні надприбутки зросли майже до 700 млрд доларів.

Сім із десяти найбільших світових корпорацій мають мільярдера як генерального директора або головного акціонера. Вартість цих корпорацій становить 10,2 трильйона доларів, що еквівалентно сумарному ВВП усіх країн Африки та Латинської Америки.

Традиційно використовується нагода, щоб підкреслити розрив між багатими та бідними, але цього року йдеться про те, що після пандемії цей розрив «збільшився».

4,7 мільярда людей, які складають 60% найбідніших у світі, стали біднішими на 0,2%, оскільки багато країн не можуть надати фінансову підтримку у зв’язку з коронакризою.

Читати ще: Голови світових банків попередили про загрозу фінансової кризи: що стане причиною
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Альберт Бурла Показати IP 15 Січня 2024 23:53
фігня ці списки...для наївних простаків.. На перших місцях: фінансисти, банкіри, що вливають у війну, фарм-корпорації, транснаціональні корпорації
Олексій Показати IP 16 Січня 2024 19:38
Я буду перший трильйонер

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus