USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Найбагатший поляк у 6 разів бідніший від Ахметова

24 Червня 2012 12:17
Польський тижневик «Wprost» визнав Яна Кульчика найбагатшим поляком. На його рахунках знаходиться 9,7 мільярда злотих (близько $ 3 мільярдів). Для порівняння, найбагатша людина України Рінат Ахметов має майже 19 мільярдів доларів.
Про це повідомляє ТСН.
Заробивши свої перші статки на продажу автівок Volkswagen, Audi, Škoda, Porsche i Bentley, Кульчик досяг теперішніх вершин на видобуванні газу і нафти. Наразі польський бізнесмен дивиться на Африку з її багатими родовищами сировини. Він також має акції пивного концерну SABMiller (3,1%), які коштують близько 6 мільярдів злотих, і будує міжнародну групу компаній, що інвестують у видобуток сировини.
Кульчик також має бізнесові справи з Лакшмі Мітталом, який 2005-го купив українську «Криворіжсталь». Нагадаємо, найбагатший українець – співвласник компанії System Capital Management і депутат Верховної Ради від Партії регіонів Ринат Ахметов – зі статком у 18,7 мільярдів доларів очолив список найбагатших людей України ТОП-200, складений журналом «Фокус».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
прокинься Показати IP 17 Вересня 2013 15:54
Ну що хохол щасливий за Ахметова?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus