USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Найбільша зброя української нації – дія!», - волинський учасник АТО

1 Червня 2015 09:00
Нинішня ситуація в Україні дедалі більше нагадує бойовик із дуже реальними спецефектами. І найцінніше те, що прості люди силою волі та козацького духу, словом та зброєю доводять окупантам, що це наша, українська земля!

Український герой, боєць батальйону «Айдар», лучанин Олександр Кралюк з позивним «Морячок» у ексклюзивному інтерв’ю Інформаційному агентству Волинські Новини розповідає про те, як припинити це безглузде протистояння та «перезавантажити» менталітет українців.

ВІЙНА В УКРАЇНІ – НЕ НАША

«Для початку треба розібратися, що зараз відбувається в світі та проаналізувати, чому в Україні усе таки розпочалась війна. Ми усі розуміємо, що все те, що зараз відбувається на сході нашої держави, – це не наша війна і не ми їй причина. У світі є два серйозних цивілізаційних проекти, які між собою протистоять: Захід і Євразійський регіон. Вони зійшлися в клінчі та розуміють, що подальший їхній розвиток на рівні однополярності завершується через кризу, адже росте Великий Схід. Щодо США, то у них завжди один ворог - будь-яка держава, яка своїм розвитком досягає тієї межі, з якої готова дати виклик економіці Америки», - розповідає Олександр Кралюк.

Також він додає, що лише зваживши на усе це українці повинні нарешті зрозуміти, що при такому глобальному протистоянні ми не можемо вирішити конфлікт у своїй державі лише завдяки мілітаристським методам.

«Навіть, якщо врахувати те, що російська армія посідає четверте місце у світі за потужністю, то просто нерозумно їм протистояти лише зброєю. А якщо говорити про нашу величезну мотивацію, яку не зрозуміти росіянам – це вирішує багато, втім, на жаль, лише цього замало для перемоги. Тому постає питання: що потрібно робити в цій складній тупиковій ситуації?», - каже пан Олександр.

ШЛЯХ ДО ПЕРЕМОГИ

З його слів, відповідь нескладна - необхідно створити єдиний механізм боротьби. Боєць пропонує почати з формування нової еліти.

«Варто розуміти, те, що зараз є у нашій країні – це фінансова еліта, яка за домовленістю привела до влади колишнього Президента України Януковича. Ми бачимо, що ці персони, члени Парті регіонів, й зараз де-не-де виринають під час виборчих компаній. Безумовно, зараз жоден керівник держави не може відмовитися від фінансово-кланового аспекту та закрити всі схеми нелегального збагачення, адже це призведе до внутрішньої війни та великого кровопролиття, як наслідок - ми будемо розділені на зони впливу та втратимо суверенітет», - аргументує військовий.

Та додає, що сьогодні відбувається боротьба із кланами і це цілком нормально, адже безліч країн уже таке пройшли. Щодо фронту, вважає Олександр, тут потрібно витримати хоча б рік такої латентної війни.

«Те, що війна триватиме на широкому фронті – мала ймовірність. Це тому, що в такому випадку Європейський Союз швидко об’єднається в одне ціле, чого не хоче окупант. Адже зараз це низка країн із відокремленою політику. Як тільки буде відкрита повномасштабна агресія, то ЄС перестане сперечатися і почне жити єдиною небезпекою та весь спектр санкцій буде застосовано, навіть відключення від банківської системи «SWIFT», що призведе до величезного удару по економіці Росії, а до такого вона точно не готова», - веде далі Олександр Кралюк.

Він говорить, що усім українцям зараз треба показувати, що вони не лише розуміють, що відбувається в державі, а й повинні відповідно діяти, висловлюючи свої умови для влади.

«Війна – це ж не математична формула, прорахувавши яку можна назвати конкретну дату її завершення, а це комплекс дій та можливостей, які залежать від кожного з нас. Те, що протистояння триватиме мінімум рік – це факт. Ми сподіваємося, що влада зосереджена саме на перемозі, ми впевнені, що хлопці, які на фронті, точно «не дадуть» задню», - розповідає чоловік.

МЕНТАЛІТЕТ МЕШКАНЦІВ СХОДУ

Описуючи специфіку менталітету жителів східної України, пан Олександр наголошує, що у мешканців центральної та західної частин держави присутній такий фактор, так званий - націонал-орієнтований, патріотичний, який подібний до системного коду, тобто він є і все. Також чоловік порівнює, що в громадян України на східних територіях цей фактор, у кращому разі, занижений або ж узагалі відсутній.

«Втім, це не означає, що вони не українці і їх треба віддавати десь туди, куди вони хочуть. Бо ж допустивши таке, ми закладемо неправильні тенденції в державі, якими зможуть маніпулювати непристойні люди. Як наслідок, Закарпаття захоче до Угорщини приєднатися чи ще щось подібне. Я вам так скажу, мешканці сходу – це люди, які розуміють, що все, що їм потрібно в житті – якість життя і задоволення мінімального рівня проживання. Якщо вони це матимуть, тоді жодних проблем не буде. І саме це потрібно людям гарантувати. Скажу чесно - їм не важливо зробить це Росія, Китай чи США. Чесно - їм байдуже. От вони такі є, такими треба сприймати, бо це люди які все життя «пахали», будували Донбас і так далі. Так себе вони виростили», - говорить Олександр.

ЯК ПОВЕРНУТИ ОКУПОВАНИЙ СХІД

Боєць АТО висловлює думку, що сьогодні Україна має унікальний шанс повернути свої окуповані землі і це не завдяки збройному протистоянню.

«Необхідно показувати реальний ріст економіки, створювати робочі місця, відновлювати зруйноване, забезпечувати соціальну допомогу, зокрема на тих територіях, де стоять в зоні АТО українські війська. Регіон тісно між собою пов’язаний, усе це буде проникати на окуповані території, люди почнуть сумніватися в Росії та її підтримці, почнуть ставити запитання, а згодом і ненавидіти», - впевнений Олександр Кралюк.

Щодо економіки, вважає боєць, то у цій сфері справи погані.

«У нас великий зв’язок з цим регіоном, особливо по виробництву. Якщо хтось скаже, що Донбас можна просто відрізати і все буде гаразд, то це просто дурість. Розібравшись детально, стане чітко зрозуміло, що це дуже болісна втрата для країни. Звісно, можна все пережити, але яка цьому ціна й скільки часу потрібно для відновлення сил – інше питання. Тому віддавати схід не можна. Я вам так скажу, зараз Україні потрібно докласти зовсім небагато зусиль, щоб Донбас своїм внутрішнім рішенням побачив перспективу повернення в Україну. Втім, на жаль, поки внутрішньодержавні процеси ізолюють цю перспективу», - зітхає чоловік.

І, насамкінець розмови, пан Олександр усе-таки сподівається на те, що надії держави на повернення втрачених територій будуть реалізовані.

«Ми повинні з цим питанням раз і назавжди визначитися і сказати собі, що не може йтися про жодні «полукровки». Ми – українці і споконвіку боролися за незалежність та правду. Вона буде нашою, тому ми усе зможемо, головне вірити та…діяти», - наголошує Олександр Кралюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus