USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Найбільше газосховище Газпрому в Європі – майже порожнє

24 Вересня 2021 23:38
Найбільше в Німеччині та Євросоюзі газосховище Rehden, яке належить російському Газпрому, заповнене тільки на 5%.

Про це пише Deutsche Welle з посиланням на виконавчого директора німецької асоціації операторів ПСГ Себастьяна Блешке.

Сховище пов’язане з прийомним терміналом першого Північного потоку в німецькому Лубміні газопроводом NEL. Останній також підконтрольний російській державній компанії.

Рік тому сховище Rehden було заповнене на 87%, середній рівень заповнення сховищ в Європі становить 71%, зазначає DW. У самій ФРН, яка споживає, імпортує і зберігає найбільші обсяги природного газу в ЄС, сховища заповнені приблизно на 64%.

Видання підкреслює, що це сховище практично безпосередньо забезпечується газом з Росії, а швидкість його наповнення становить зараз лише 0,06% на добу.

Як пише Deutsche Welle, це вселяє підозру, що влітку Газпром цілеспрямовано розпродавав свої запаси в Євросоюзі в спробах створити штучний дефіцит палива і спровокувати зростання цін на газ.

Передбачається, що в такій обстановці російська компанія може чинити тиск на Берлін і Брюссель з метою отримати дозвіл почати експлуатацію відразу двох ниток Північного потоку-2 всупереч вимогам Третього енергопакета ЄС.

Нагадаємо, що ціни на газ в Європі останнім часом різко зросли на тлі низького рівня запасів газу в європейських підземних сховищах Європи при його обмеженому надходженні по трубопроводах і в зрідженому вигляді. 20 вересня Газпром відмовився бронювати додаткову транзитну потужність через Україну, а також викупив тільки третину від запропонованої транзитної потужності газопроводу Ямал-Європа, в результаті чого ціни перевищили $900 за тисячу кубометрів.

До переходу від закачування до відбору з підземних сховищ залишається близько місяця, а рівень запасів ледь перевалив за 70%. На ранок вівторка резерви становили 71,73%, що на 15,8 процентного пункту нижче середнього рівня за останні п’ять років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Дідо Бідон Показати IP 25 Вересня 2021 06:47
Не хвилюйтеся, чубаті, ми вам дамо супер боби, від яких газу вистачить вам, пшекам і ще й молдаванам лишній продасте.
B. Показати IP 25 Вересня 2021 07:57
Раша и дальше будет измываться на д всем миром пока вы сними торгуете.надо отказаться покупать у нихнефть и газ.орестовать их деньги жен дитей и бли..й.продавать им только продовольствие и медикаменты и лет через десять сами приползут и будут умолять
До В Показати IP 25 Вересня 2021 11:21
Пролікуйтеся. Можливо, пройде.
Степан (Крымчанин) Показати IP 25 Вересня 2021 14:05
Факты- 1. Автор и основной исполнитель проекта - Nord Stream 2 AG, единственным акционером которой является "Газпром". (Россия) 2. Партнеры "Газпрома" - немецкие Wintershall и Uniper, австрийская OMV, французская Engie и Royal Dutch Shell (Великобритания и Нидерланды) - профинансируют 50% проекта. 3. Бюджет капитальных затрат на проект в размере €8 млрд уже инвестирован. 4. Всего в проект "Северный поток - 2" вовлечены более 670 компаний из 25 стран мира. 5. На долю «Газпрома» приходится 11% мировой добычи газа. 6. Укладку труб планировалось завершить в конце 2019 года. То есть фактическая задержка без малого 2 года. Элементарная логика уровня базарного торгаша-барыги даёт понимание -«бабло надо отбить». Просто так никто денег не вкладывает. Откуда должны быть поступления? Ответ ясен и очень прост - из бюджетов государств потребителей, коммерческих структур, из кошельков населения. Задержка строительства не позволило получить компаниям Wintershall, Uniper, OMV, Engie и Royal Dutch Shell планируемую прибыль от инвестиционного капитала. Отсутствие прибыли - убытки. Это надо компенсировать. Что сейчас и происходит.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus