USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Найбільший музей у світі заговорить українською

15 Грудня 2022 00:57
У паризькому Луврі запрацює україномовний аудіогід. Між музеєм, Міністерством культури та інформаційної політики України, а також посольством України у Французькій Республіці підписаний відповідний меморандум.

Про це повідомила дружина Президента України Олена Зеленська.

«Лувр – це найбільший музей у світі, який щороку приймає понад 8 мільйонів відвідувачів. Усі без перебільшення славетні імена художників, скульпторів, історичні артефакти, про які ми читали в школі, – усі є тут. Лувр – це велич і натхнення, які не порівняєш ні з чим іншим. Це, врешті-решт, усмішка Мони Лізи. Тож радію, що сьогодні мала змогу відвідати Лувр і познайомитися з його президенткою Лоранс де Кар, яка особисто докладає дуже багато зусиль для допомоги українським музеям, щоб вони могли захистити свої колекції від війни», – зазначила перша леді.

З її слів, масштаб проєкту величезний, адже експозиції музею охоплюють 10 000 років історії!

Наразі в Луврі доступний аудіогід 9 мовами (російської, до речі, серед них немає), і до них додасться українська.

Тож сьогодні підписали відповідний меморандум між Лувром, МКІП України та нашим Посольством у Парижі. У меморандумі також зафіксовано наміри сторін розширити співпрацю між фахівцями Лувру та музеїв України щодо збереження та реставрації об’єктів культурної спадщини.

Олена Зеленська нагадала, що торік разом із першою леді Франції Бріжит Макрон відкрили аудіогід у Версальському палаці.

«Сподіваюся, тепер до нього додасться гід у Луврі. Під час війни цей проєкт більше не про зручну туристичну опцію. Це ознака того, що Україна й цивілізований світ мають спільну мову – мову мистецтва й культури», - додала перша леді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus