USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Найбільший у світі круїзний лайнер вийшов у перший рейс

29 Січня 2024 06:17
У Фінляндії випробовують найбільший у світі круїзний лайнер Icon of the Seas. У перший рейс він вирушить із Маямі.

Про це пише ВВС.

Лайнер відправиться в семиденну подорож островами у тропіках і відкриє «нову еру відпочинку», стверджує компанія Royal Caribbean Group. Величезний Icon of the Seas завдовжки 365 метрів і завширшки майже 50 метрів має 20 палуб. Він може вмістити 7 600 пасажирів і 2 350 членів екіпажу. Вартість білетів на нього стартує від 200 тисяч гривень.

Водночас директор морської програми Міжнародної ради з чистого транспорту (ICCT) Браян Комер стверджує, що Icon of the Seas – це крок у неправильному напрямку.

Читати ще: Вчені заявили, що Земля на порозі 5 кліматичних катастроф. Що чекає людство

«За нашими оцінками, використання зрідженого природного газу як суднового палива продукує на 120% більше викидів парникових газів, ніж судновий газойль», – заявив Комер.
Круїзні лайнери, що працюють на ЗПГ, часто викидають його прямо в атмосферу. Ці викиди містять метан, що посилює парниковий ефект набагато сильніше за вуглекислий газ. Тому зараз уже будуються вантажні судна, що працюють на метанолі, який вважається набагато екологічнішим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Полішка Оля Показати IP 29 Січня 2024 10:30
Ото якби він заплив у Світязь - скільки би то мона було вторгувати за пончики !
Владимир Показати IP 13 Квітня 2024 08:54
Шановні! А хто мені підкаже?... Коли, припустимо, Я був би командиром бойового підводного човна, то якої потужності ядерну головну частину я мав би приєднати до торпеди, щоб вся ця купа металу, пластику разом з тими двигунами, що працюють на зрідженому газі, перетворилися у ВЕЛИКУ ХМАРУ водяного пару ??? І для усіх цих 7600+2350=9950 гламурних бєздєльніків Я би відкрив "нову і вічну для них Еру відпочинку" . Вони б з одного раю миттєво перенеслись до Іншого ! З одного "балу" --- на другий :)) Десяти кілотонн в еквіваленті вистачило б ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus