USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Найдужче злодії полюють за картинами Пабло Пікассо

14 Грудня 2009 15:09


Лондонська організація «ArtLoss Register» визначила перелік художників, чиї картини користуються найбільшою популярністю серед злодіїв. Рейтинг очолив Пікассо – його полотна є найдорожчими, а тому найбажанішою здобиччю для грабіжників.
На другому місці - Міро, на 3-му - Шагал, на 4-му - Далі, на 5-му - Ренуар, на 6-му - Дюрер, на 7-му - Рембрандт. Восьме місце посів Уорхол, а дев’яте - Рубенс.
 
На думку експертів, роботи Пікассо крадуть частіше за інших не лише через дорожнечу полотен. За своє довге життя художник встиг продуктивно попрацювати в безлічі техніках, зокрема, з гравюрами. Звідси і величезна кількість його робіт, що значаться в списку «ArtLoss Register» - понад 570. Сальвадор Далі, що зайняв 4-е місце, має в переліку викрадених полотен 275 картин.
 
Всі перераховані в списку «Art LossRegister» художники стали частиною сучасного фольклору, чию значимість у мистецтві прирівнюють до слави. А, отже, і до грошей.
 
Відзначимо, картини Пікассо дійсно крадуть досить часто. Серед останніх гучних інцидентів - викрадання полотен «Голова коня» і «Стакан і глек» із музею «Зєєдам-Культурцентрум» в швейцарському містечку Пфеффікон поблизу Цюріха. Вартість вкрадених картин сягає 4,5 мільйона доларів. Позаминулого року картина Пікассо «Портрет Сазани» була викрадена зі сховища музею мистецтва в бразильському Сан-Паулу, - пише Gazeta.ua.
 
Топ-10 художників, чиї роботи крадуть активніше всього:
 
1. Пабло Пікассо2. Жоан Міро3. Марк Шагал4. Сальвадор Далі5. Огюст Ренуар6. Альбрехт Дюрер7. Рембрандт ван Рейн8. Енді Уорхол9. Петер Рубенс10. Анрі Матісс
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Юка Показати IP 14 Грудня 2009 15:25
картини Пабло Пікассо вже не перший рік займають перше місце у подібних рейтингах. окрім того, його картини не лише найчастіше крадуть, а ще й часто і вміло підроблюють :(
Таня Показати IP 14 Грудня 2009 20:08
Картини крали, крадуть і будуть красти поки їх будуть замовляти грошовиті і впливові люди.
OrestN Показати IP 14 Грудня 2009 21:46
це також свідчить про те що мистецтво серед олігархів все ще високо ціниться. КРАСА СПАСЕ СВІТ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus