USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Найкраща фарба для волосся: практичні та психологічні критерії підбору

23 Січня 2024 15:03
Хороша фарба для волосся здатна не тільки надати бажаного відтінку або кардинально змінити колір, а й забезпечити пасмам необхідний догляд. Продукція для фарбування сьогодні входить в асортимент багатьох косметичних компаній.

Склад, принцип дії, результативність

На сайті мультирегіонального інтернет-магазину MAKEUP представлені різні види барвників.

Натуральні. До цієї категорії входять засоби на основі хни та басми. Хну отримують з висушеного листя лавсонії неколючої, а басму – з листя індигосфери фарбувальної. Хна стимулює ріст, бореться з лупою, надає вираженого блиску, захищає від шкідливого впливу зовнішніх факторів. Басму не використовують самостійно, а застосовують тільки в тандемі з хною. Вона розгладжує поверхню стрижнів і покращує стан шкіри голови. Текстури на основі хни та басми мають цілу низку переваг, але є й недоліки. Навіть якісна фарба для волосся з натуральним складом може спричинити алергічну реакцію. Також відзначимо велику тривалість процедури порівняно з іншими продуктами й непередбачуваний результат.

Фізичні. Не здатні кардинально змінити колір, але їм цілком до снаги надати певного відтінку, а також приховати небажану жовтизну або рудину. До цієї групи входять відтінкові шампуні, тоніки, бальзами. Результат зазвичай зберігається до першого миття голови. Такі продукти дають змогу експериментувати та часто змінювати образи.

Хімічні. До цієї категорії входять професійні та призначені для домашнього застосування засоби. Продукти з першої групи відрізняються широкою палітрою відтінків і можливістю підбору варіанта з урахуванням стану вашої шевелюри. Також їх можна змішувати між собою, але за умови, що обрані відтінки належать до однієї лінійки. Найкраща фарба для волосся, призначена для домашнього використання, забезпечує стійкий результат, який відповідає за кольором фотографії на пакуванні. Основне завдання полягає в максимальній результативності, тому рецептуру складають без урахування стану пасм і кількості сивини. Професійні та призначені для домашнього використання барвники бувають перманентні та напівперманентні. Перманентні текстури містять аміак. Його невеликі молекули проникають в глибину стрижнів і забезпечують суперстійкий результат. До складу напівперманентних текстур входить етаноламін – похідна аміаку. Ця речовина має більші молекули й працює на поверхні стрижнів. Основні переваги – відсутність характерного для аміаку різкого запаху та щадна дія.

Яку фарбу для волосся вибрати: психологія кольору

Після того як ви визначилися з типом барвника, треба підібрати його колір. На різних сайтах є чимало рекомендацій щодо підбору колориту з урахуванням створюваного образу, відтінку шкіри, вашого віку. Ми вирішили відійти від традиційного підходу та запропонувати нестандартні рекомендації, що ґрунтуються на сприйнятті різних колоритів з точки зору психології. Для початку виділимо два основні аспекти.

Суб'єктивне сприйняття. Обговорюючи один і той самий колір, майстер і його клієнт по-різному його сприймають. У сприйнятті відтінку майстром насамперед домінує його професійна компетентність. На думку клієнтів впливає безліч різних чинників. Наприклад, поганий чи гарний настрій, наявність комплексів, вік, думка популярного б'юті-блогера.

Наше ставлення до певного кольору з часом змінюється. Так, 10 років тому дівчина з синім волоссям викликала б здивування й осуд, а сьогодні такий пігмент став майже звичним.

Найкраща фарба для волосся – це популярний косметичний продукт, який здатний змінити наш зовнішній вигляд. Але її колір – це особливий інструмент, за допомогою якого можна досягти не тільки візуальної привабливості. Зупинимося докладніше на психологічному впливі деяких відтінків та їхніх практичних особливостях.

Мідний. Надає зачісці візуальної легкості та інтенсивного блиску. Це символ безтурботності, радості та веселощів. Хороший варіант для тих, кому бракує позитивних емоцій.

Синій. Це символ довіри, стриманості, відкритості. Не підходить тим, хто схильний до смутку і меланхолії, а також не рекомендований при депресивних станах. Для фарбування зазвичай його використовують не самостійно, а в комбінації з попелястими відтінками для збільшення їх глибини, надання зачісці візуального об'єму.

Червоний. Тут важливе відчуття міри. Занадто яскраві відтінки, особливо в поєднанні з карміновою помадою та одягом у такій самій колірній гамі, чоловіки сприймають як агресивність і втручання в їхній особистий простір. Пігмент помірної насиченості символізує чуттєвість та емоційність. Червона фарба для волосся – найкращий вибір для тих, хто хоче голосно заявити про себе, привернути увагу, виділитися з натовпу.

Зелений. Самостійно використовують тільки для створення екстравагантних образів. У комбінації з іншими колоритами сприймається як символ надії, приємної розслабленості, весняного настрою.

Фіолетовий. Часто використовують для нейтралізації жовтизни, а також для посилення золотистих і мідних відтінків. Найкращі фарби для волосся з фіолетовим пігментом створюють ефектний результат, який підкреслює вашу чуттєвість та екстравагантність.

Чорний. Завжди має елегантний, витончений, стильний вигляд, а також добре поєднується з будь-якими відтінками. Але якщо він вам не пасує, то цілком може викликати внутрішнє напруження та дискомфорт.

Золотистий (жовтий). Це відкритість, енергія, оптимізм, схвалення. Часто використовують для розставляння акцентів. Залежно від інтенсивності, може домінувати або підкреслювати інші відтінки.

Рожевий. Символізує жіночність і ніжність. Такий пігмент зазвичай обирають дівчата з легким характером, які люблять фантазувати та цінують романтику в стосунках. Але рожевий дуже вимогливий до стану шкіри й підкреслює нерівномірний тон і навіть невеликі висипання на ній.

Отже, при підборі найкращої фарби для волосся враховуємо її склад, умови нанесення, колір і його стійкість, здатність маскувати сивину, особливості комплектації.

*реклама
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus