USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Найкращих швидкуберів Волині визначили у Луцьку

29 Березня 2016 07:00
Участь у змаганнях зі швидкісного складання кубика Рубика взяло понад 20 знавців кубічних головоломок з Луцька та Ковеля.

Як розповів один із співорганізаторів турніру Олександр Луцюк, такі змагання проводять не вперше, вони є сезонними і відбуваються тричі на рік – весною, влітку і восени.

Олександр Луцьк вже досвідчений учасник подібних перегонів. Він брав участь навіть у міжнародних змаганнях і посів там друге місце. Тоді головною "фішкою" було не просто скласти головоломку на швидкість, а зробити це з закритими очима.

За словами Олександра спочатку розмішують головоломку, дають час, щоб її запам’ятати, а далі учаснику зав’язують очі і він складає кубика Рубика. Хлопець запевняє – подібне зробити можливо. Рекорд, який побив Олександр – склав кубик Рубика за 10 секунд.

Цього разу Олександр Луцюк теж є в трійці переможців, він посів друге місце з результатом 14,23 секунди. Першим у змаганнях став Максим Христинець – 13,48 секунди , а третє місце дісталося Роману Царенку – його результат становить 16,70 секунди. Переможців визначали за середнім часом змагань. Хоча рекордним часом є 9,33 секунди. Побив його Олександр Луцюк.

Саме ця трійка спідкуберів розділила призовий фонд. За перше місце переможець отримав сертифікат на суму 700 гривень, за друге місце – сертифікат на 500 гривень і за третє місце – сертифікат на 300 гривень.

Зазначимо, що автором відомої квадратної головоломки є Ерно Рубік. Винахід «народився» 1974 року. Сам винахідник охрестив його «Магічним кубом», але у 1980 році компанія Ideal Toys перейменувала головоломку за іменем винахідника і цього ж року виграла німецьку нагороду «Гра року».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus