USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

На Волині визначили найкращих швидкуберів України

6 Лютого 2015 17:48
Міжнародний чемпіонат зі швидкісного збирання головоломки «Winter West Ukraine 2015», в якому взяли участь 37 швидкуберів із різних міст України, в тому числі окупованого Луганська, та сусідньої Республіки Білорусь, відбувався протягом двох днів у Ковелі на базі промислово-економічного коледжу. Про це інформує Про Ковель.

Любителі збирати кольорові кубики різних форм та розмірів змагалися в 16 дисциплінах із 18-и можливих на швидкість, мінімальну кількість ходів, наосліп, однією рукою і навіть ногами. На Волині турнір такого рівня відбувся вперше і організував його студент промислово-економічного коледжу Олександр Луцюк, якого містяни більше знають як володаря титулу «Містер Ковеля-2013».

Цей юнак кілька років тому, так само як і більшість учасників змагань, зацікавився збиранням кубика з інтернету. Там він побачив, як швидко і легко надскладні головоломки складають за лічені секунди, і сам взявся навчитися цьому спортивному ремеслу.

Олександр Луцюк запросив до Ковеля найдосвідченіших збирачів кубика Рубика з України та Білорусі, де cпробував і власні сили.

Зранку до вечора в актовому залі коледжу було чутно потріскування кубиків. Розіграш кожної дисципліни турніру починався з того, що кубика Рубика заплутували і в такому вигляді віддавали учаснику. Той мав 15 секунд, щоб оцінити ситуацію, а далі вмикався таймер. Час, використаний на виконання завдання, заносили до загального списку спортсменів-швидкуберів світу.

Міжнародний чемпіонат зі швидкісного збирання головоломки був доволі результативним, оскільки тут встановили аж три рекорди, два з яких - національні, а інший – рекорд Білорусі.

14-річному львів’янину Данилу Турику в дисципліні «Skewb» знадобилося лише три секунди і 28 сотих, щоб покращити час дворазового національного рекордсмена з Києва Ігоря Більченка. Юнак і не очікував продемонструвати тут в Ковелі після майже півторарічних домашніх тренувань такий високий результат.

Ігор Більченко, який в українському рейтингу зі збирання головоломки посідає другу сходинку, привітав Данила з гарним результатом. До речі, швидкубер із Києва ще й став одним зі спонсорів цього турніру. Окрему подяку учасники заходу також висловили піцерії «Classiс» за допомогу у підготовці турніру.

Ігор Більченко, як і його суперники, теж брав перші уроки майстерності зі складання кубика з Інтернету. Майбутній митник України каже, що навчитися цій грі можна швидко, було б лише бажання та олімпійська витримка.

А ось харків’янин Антон Крохмаль встановив національний рекорд із найвідомішої в світі головоломки, яка є базовою для збирання кубика зі всіх інших дисциплін «3х3х3». Він склав кубик Рубик лише за 22 ходи – а це нині є мінімальна кількість ходів із даної дисципліни. Також Антон став кращим у номінації збирання головоломки закритими очима.

Ще один рекорд на Міжнародному чемпіонаті в Ковелі встановив білорус Ілля Терешко. Юнак найшвидше впорався зі складання кубика в дисципліні «Rubik’s Clock».

Всі переможці турніру зі складання кубика Рубика «Winter West Ukraine 2015» нагороджені кубками чемпіонату, медалями, дипломами та пам’ятними подарунками. Найбільшу кількість призових місць тут посіли гості з сусідньої Білорусі. Вони повезли до Мінська аж 6 головних нагород, на два кубки менше вибороли харків’яни. Ковельські спортсмени, а їх було 6 учасників, теж показали хороші результати.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus