USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Наймасовіша загибель тварин у сучасній історії: на кордоні Індії загинули сотні яків

12 Травня 2019 15:46
Щонайменше три сотні яків загинули від голоду біля кордону Індії з Китаєм після того, як вони потрапили до снігової пастки.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на ВВС.

За словами урядовця країни Раджа Ядава, трупи знайшли в північно-східному штаті Сіккім в п'ятницю. Яки потрапили в пастку ще в грудні 2018-го. Влада намагалася скидати тваринам їжу за допомогою вертольоту, але це було не дуже успішним через негоду.

Яки живуть у регіоні тисячі років, місцеві розводять їх заради молока і м'яса, також тварини транспортують товари.

Зазвичай щороку гинуть 10-15 яків, втім, цього року смертність стала рекордно великою за всю історію спостережень.

Наразі фахівці докладають усіх зусиль, аби дістатися 50 тварин, які все ще перебувають у пастці і потребують негайної допомоги.

Власники яків мають отримати компенсацію у розмірі 30 тисяч рупій, (понад 11 тисяч гривень), але максимально лише за трьох тварин на сім’ю.

Місцева природоохоронна фірма Уша Лачунгпа заявила, що будівництво доріг у цьому районі могло призвести до того, що сніг зійшов з гори і завалив шляхи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus