USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

Найменшій волонтерці – шість років: в одному з луцьких гуманітарних пунктів дорослим допомагають діти

14 Червня 2022 10:09
В одному з гуманітарних пунктів Луцька допомагати дорослим приходять діти. Найменшій волонтерці – шість років.

Про це розповіла керівниця волонтерського пункту Тетяна Книш, інформує Суспільне.

Щодня в гуманітарний пункт приходять орієнтовно півтори сотні родин, аби отримати необхідні речі. У волонтерському центрі діти допомагають дорослим сортувати одяг, бавляться з дітьми-переселенцями, поки їхні батьки зайняті справами.

14-річні хлопці-волонтери Дмитро Киндюк та Максим Крючевський носять коробки з гуманітарною допомогою.
«У перервах між роботою грають на гітарі та співають, щоб у волонтерському центрі було веселіше», – говорить Дмитро. Додає: виконує лише українські пісні.

Максим Крючевський родом із Луганської області. Разом із сім’єю переїхав на Волинь у 2014 році.

«Я розумію як це тяжко, коли в тебе силою віднімають твій рідний дім. Я намагаюся теж підтримувати інших. Для мене це не тільки допомога, А й діло честі», – говорить хлопець.

Волонтерити до пункту допомоги приходить і 14-річна Ліза Літвицька. «Ти бачиш цих людей, які приїжджають з інших куточків, де майже неможливо жити, й хочеться так само жити та радіти. Надихає те, що не здаються люди», – каже школярка.
Шестирічна Мілана – найменша дівчинка-волонтерка у центрі. Сюди постійно проситься разом з мамою Наталією. Завдання Мілани – гратися із дітками вимушених переселенців.
«Встає зранку, очі відкриває і каже: «Мама, ти мене сьогодні візьмеш на волонтерство? Мама, візьми мене, я тебе прошу!» Тобто ми ідемо сюди та отримуємо задоволення від того, що людям приносимо корить», – розповідає мама Мілани Наталія Панасюк.

«Бути корисними – саме таке бажання привело сюди усіх дітей та підлітків», – каже очільниця пункту допомоги Тетяна Книш. Додає: на літніх канікулах діти роботу не полишають.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus