USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Найпотужніший за 60 років: тайфун Хагібіс в Японії забрав майже 70 життів

15 Жовтня 2019 09:27
Найпотужніший буревій, який переживала Японія за останні 60 років, «Хагібіс» забрав вже майже 70 життів.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на AFP.

Рятувальники продовжують відчайдушно шукати тих, хто вижив.

Пошуково-рятувальна операція не припиняється ні на мить. Рятувальники працюють на землі й у повітрі: шукають тих, кому необхідна допомога та доправляють їх до безпечних місць на човнах і гелікоптерах.
Про те, що на країну насувається потужна стихія, людей попереджали завчасно. Евакуювати збиралися понад 7 млн жителів, та лише 50 тисяч із них погодилися покинути свої домівки. Тайфун «Хаґібіс» став найпотужнішим за останні 60 років. Він приніс із собою сильні зливи та потужний вітер. Вони, своєю чергою, стали причиною численних зсувів та селевих потоків.
Зруйнував та пошкодив тисячі будинків, близько 400 тисяч осель залишилися без світла.

У префектурі Нагано під воду пішло ціле залізничне депо, під водою опинилося 10 швидкісних експресів, які вартують по 30 млн доларів кожен.

Нагадаємо, 12 жовтня на Японію обрушився потужний тайфун «Хагібіс», який приніс сильні зливи та паводки. Метеорологи порівнюють «Хагібіс» з тайфуном «Іда», який у 1958 році забрав життя понад тисячі людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus