USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Назвали найщасливіші столиці Європи

15 Вересня 2017 08:29
Статистичне агентство Eurostat назвав найщасливіші столиці Європи, пише УНІАН з посиланням на британське видання Independent.

Як повідомляється, відбір відбувався за низкою критеріїв: кількість задоволених життям у місті, громадськими місцями, охороною здоров'я, екологією та освітою.

За кількістю задоволених життям найщасливішим містом була названа столиця Литви Вільнюс. За ним розташувалися датський Копенгаген і шведський Стокгольм. Також в п'ятірці самих щасливих - жителі Люксембурга і Відня. А найменш щасливими виявилися в грецьких Афінах.

Зокрема, в номінації якості публічних просторів (маркети, сквери, громадські місця) найбільше задоволені жителі австрійського Відня. Також до п'ятірки лідерів увійшли жителі Люксембургу, Стокгольму, столиці Словенії - Любляни і Фінляндії - Гельсінкі. Найбільше не подобаються публічні простори жителям Афін і мальтійської Валетти.

Що стосується чистоти та екології, то тут найбільше задоволені жителі Люксембурга. Серед лідерів також Відень, Любляна, Рига (Латвія) і Гельсінкі. А от найгірше питання чистоти стоїть у Римі (Італія), який значно відстав від найближчої столиці Братислави (Словаччина). В питаннях охорони здоров'я всім задоволені у нідерландському Амстердамі. За ним слідують такі міста, як Брюссель (Бельгія), Відень, Люксембург, Прага (Чехія). Найменш задоволені цим пунктом в Афінах, від яких недалеко втекли вперед і жителі Варшави (Польща).

Говорячи про сферу освіти, то тут лідером стала столиця Ірландії Дублін. За ним на одному рівні йдуть Нікосія (Кіпр), Гельсінкі та Любляна. Замикає п'ятірку - Люксембург. Серед найгірших в цьому сегменті - болгарська Софія і румунський Бухарест.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus