USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Найстаріший американець помер у віці 112 років

28 Грудня 2018 18:19
Найстаріший у США ветеран Другої світової війни, якого також вважали найстарішим чоловіком країни, помер у Техасі у віці 112 років.

Річард Овертон три роки служив у армійському підрозділі для темношкірих та брав участь у бойових діях і морських десантах на острови Тихого океану під час війни, пише ВВС.

Президент Барак Обама вітав його на День ветеранів у 2013 році.

Пан Овертон пояснював своє довге життя волею Божою, хоча він також казав, що віскі та сигари зіграли свою роль.

"Я курю сигари, відколи мені виповнилося 18 років, я до сих пір курю їх. Дванадцять на день", - цитує пана Овертона місцеве телебачення.

Коли йому було близько 30-ти, він добровільно пішов до армії, служив у 1887-му інженерно-авіаційному батальйоні для темношкірих, і був у Перл-Харборі невдовзі після нападу японців у 1941 році.

"Він був там у Перл-Харборі, коли лінкори все ще тліли", - сказав Обама про Овертона у 2013 році.

"Він був на Окінаві. Він був на Іводзімі, де він сказав: "Я вибрався звідти тільки волею Божою".

"Ми потрапили у воронки, і кулі свистіли над нашими головами", - сказав пан Овертон в інтерв'ю про одну з висадок на острові, згадуючи про те, як йому довелося прибирати тіла мертвих з поля бою.

Річард Овертон народився в 1906 році. Більшу частину свого життя він прожив в Остіні.

На його 111-й день народження минулого року, міська рада Остіна перейменував вулицю, на якій ветеран прожив більше ніж 70 років, на його честь.

"Своїм швидким розумом і добрим духом, він торкнувся життя багатьох, і я пишаюся тим, що знав його", - сказав у своїй заяві губернатор Техасу Грег Ебботт, назвавши його "американською іконою і легендою Техасу".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus