USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Завтра - найтемніший день за 456 років

20 Грудня 2010 16:14
Вівторок, 21 грудня, стане унікальним днем: вперше за кілька століть співпадуть одразу три події: повний місяць, зимове сонцестояння і повне затемнення Місяця.
Місячні затемнення завжди трапляються саме при повному місяці, проте вкрай рідко припадають на дні з найменш тривалою світлою фазою. Востаннє такий збіг був 456 років тому, і 21 грудня 2010 року стане найтемнішим днем за чотири з половиною століття, повідомляє «Дзеркало тижня».
Повне місячне затемнення станеться в зодіакальному знаку Близнюки 21 грудня 2010 і буде тривати 1,5-2 години. Час початку затемнення для жителів України – 10.13. Його можна спостерігати з усієї нічної півкулі Землі, де Місяць у момент затемнення знаходиться над горизонтом.
Тому в цій місцевості повні місячні затемнення вдається спостерігати значно частіше, ніж сонячні.
Затемнення буде активувати північний схід Росії. Під час повного місячного затемнення диск Місяця залишається видимим, але набуває червонуватого відтінку. Місячне затемнення відбувається поблизу повного місяця, на 14-й або 15-й місячний день, коли енергії максимум, але вона не керована.
Області найкращої видимості нинішнього повного місячного затемнення – Північна Америка, західна частина Південної Америки і північ Скандинавського півострова.
Довідково:
Місячним затемненням називається астрономічне явище, при якому природний супутник Землі входить в конус тіні, що відкидається нашою планетою. Діаметр плями тіні Землі на відстані 363 тисячі кілометрів (мінімальна відстань Землі до Місяця) становить близько 2,5 діаметра Місяця, тому нічне світило може виявлятися повністю затемненим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus