USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Найважче було працювати з дітьми»: медики з Волині розповіли про відрядження на Херсонщину

18 Січня 2023 20:17
Медики Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф повернулися з деокупованих територій Херсонщини. Там працювали десять днів.

Після кількаденного відпочинку бригада вже заступила на перше чергування, розповів Суспільному фельдшер Тарас Кузьменко.

Водій, двоє фельдшерів та лікар працювали на Херсонщині з 6 січня. У поїздку брали багато ліків, бо під час окупації медпослуги для місцевих були недоступні.

Тарас Кузьменко каже: коли запитали, хто хоче поїхати на Херсонщину, погодився не вагаючись. Медиків вразила розруха в деокупованих селах, яку після себе лишили російські війська.
«Їдеш – і поле, пшениця й ракети стирчать: одна, друга, третя», – пригадує фельдшер.
За 10 днів медики оглянули понад 40 дітей, їхали з подарунками для малечі. Місцеві їм розповіли, що російські солдати крали все, навіть іграшки у дітей.

«Найважче було працювати з дітьми: вони розказували такі жахливі речі... Дитині п'ять років, а такого набачилася», – каже Тарас Кузьменко.

Читати ще: «Люди збігалися до швидкої». Як на звільненій Херсонщині працювали волинські медики-добровольці. Розмова

У відрядженні волинські медики жили в місцевій лікарні.
«Найбільше вразило, що люди з березня й донині без світла живуть, без газу, готують їсти на вогнищі, але вони оптимістично налаштовані та впевнені, що Україна переможе – і тільки так», – каже ще один фельдшер бригади Олександр Романюк.

Лікар Олександр Бучинський пригадує: жителі Херсонщини повсякчас дивувалися, що медики до них приїхали аж із Луцька. До деяких сіл бригада діставалася годинами.
Бригада, що повернулася, вже третя з Волині, яка їздила працювати на деокуповані території Херсонщини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus