USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Назвали найперспективніший напрямок розвитку промисловості на Волині

14 Травня 2019 22:25
Найбільш перспективним напрямком розвитку промисловості у Волинській області є створення індустріальних парків.

Про це йшлося 14 травня під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства.

Директор департаменту економіки та європейської інтеграції Волинської обласної державної адміністрації Ігор Чуліпа розповів про стан і перспективи розвитку промислового комплексу в області.

«На сьогоднішній день найбільш перспективним є створення мережі індустріальних парків. Якщо ми говоримо про перетворення нашої області з аграрної в промислову, то без залучення серйозних інвестицій і створення нових робочих місць це буде практично неможливо», – сказав Ігор Чуліпа.

Він нагадав, що зараз на опрацюванні знаходиться Закон України «Про індустріальні парки», який передбачає сприяння інвесторам у питаннях, зокрема, сплати податків на прибуток протягом перших п’яти років.

«Зараз ми уже маємо зареєстрований Нововолинський індустріальний парк, а у процесі реєстрації знаходиться ковельський. Індустріальні парки, які будуть включені в реєстр і затверджені Кабінетом Міністрів, мають можливість претендувати на включення в державний бюджет на фінансування щодо розвитку інфраструктури», – наголосив Чуліпа.

За його словами, у проекті Нововолинського індустріального парку передбачено створення близько 3500 нових робочих місць із залученням інвестицій на суму 600 мільйонів доларів.

Ігор Чуліпа акцентував, що для розробки проекту індустріального парку потрібна передусім наявність вільної земельної ділянки або суміжних ділянок загальною площею не менше 10 гектарів. Як додав, наміри розробити проекти створення індустріальних парків мають кілька громад на Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Опа Показати IP 15 Травня 2019 10:33
І що, наявність пільг одразу начарує приєднання ІП до інфраструктури чи облаштує інфраструктуру всередині ІП? Швидше за все ІП з пільгами поженуть всі підприємства відкривати там дочірні прибуткові компанії, а все, що за межами - буде працювати в нуль, а то й в збиток...
Навуходоносор Показати IP 15 Травня 2019 11:43
В Украине все время ищут способы чудодейственного возрождения экономики. Но все они базируются на принципе "кто-то должен зайти сюда со своим баблом и возродить разрушенные нами по недомыслию и глупости предприятия". Но для реализации этого принципа ничего не сделано! Наоборот, делается все, чтобы никто не пришел! Налоговые ставки меняются в пользу "своих", уровень налогов зашкаливает, рейдерство не искоренили, суды коррумпированы. Так что идея (в принципе неплохая сама по себе) с ИП - очередной блеф власти. Она как всегда ставит телегу впереди лошади.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus