USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Назвали причину найнижчої за 10 років явки на виборах в Україні

16 Листопада 2020 19:08
Карантин вихідного дня зірвав явку виборців у другому турі виборів мера в кількох містах, які проходили 15 листопада. Люди навіть не знали, чи відкриті виборчі дільниці.

Про це розповів на брифінгу глава Комітету виборців України Олексій Кошель, повідомляє «Сьогодні».

«Вчора ми побачили безпрецедентно низьку явку на місцевих виборах. Явка на місцевих виборах стала не просто низькою – це був обвал, і вона стала найнижчою за останні 10 років. Головна проблема – це карантин вихідного дня. Багато виборців просто не зрозуміли, чи можна йти на вибори в умовах карантину вихідного дня», – пояснив Кошель.

На гарячу лінію міністерства охорони здоров’я надходили питання, чи проводяться вибори в зв’язку з «вихідним локдауном», зауважив він.

«Керівництво міністерства охорони здоров’я акцентувало увагу на питаннях роботи ресторанів, кафе, спортивних установ тощо і жодним чином не згадало про понад 1 мільйон 600 тисяч виборців, які могли брати участь у виборах 15 листопада».

15 листопада відбулося повторне голосування з виборів міських голів у 4 обласних центрах – Одесі, Сумах, Луцьку і Херсоні.

Явка у 2-му турі виборів мерів 15 листопада становила 24%, повідомила ЦВК. У Луцьку, зокрема, явка виборців була 25,95%.

З 14 листопада пройшли перші вихідні з жорстким карантином. Нові обмеження зачепили тільки суботу та неділю, майже все було зачинено, за винятком об’єктів критичної інфраструктури і громадського транспорту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанка Показати IP 16 Листопада 2020 19:57
Брєд... добре люди знали... просто апатія... просто закрили всіх вдома на карантин вихідного дня, тому й не пішли.. а чого йти, якщо карантин то карантин. Сама не пішла перший раз за 25 років
Юлія Показати IP 16 Листопада 2020 20:21
Не вводьте себе в оману. Карантин тут не до чого.
Небайдужа Показати IP 16 Листопада 2020 21:39
Навіщо було проводити той другий тур. Хто переміг в першому турі, той мер. Карантин, щоб зараза не розповсюджувалась, чи вибори ковід минає?! Це черговий ляп зеленої влади.
Громадянин Показати IP 16 Листопада 2020 21:44
Думаю, що не пішли не через карантин, а просто всім набридло голосувати за когось і не важливо за кого конкретно. Результат один-покращення не очікується. По - суті, ми всі однакові, ждемо позитивних змін, але не бажаємо хоч трохи змінити себе.
Лучанин до Громадянин Показати IP 16 Листопада 2020 23:09
Повністю підтримую. Зміни повинні починатися зсередини кожного із нас.
Нострадамус Показати IP 17 Листопада 2020 07:48
Голосуй не голосуй , все равно получишь ... ж *п у... Кожний наступний гiрше попереднього! Мабуть надiя, яка вмирае останньою, все-таки померла... :-(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus