USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Назвали спеціальності, яких не вистачає в Україні

14 Серпня 2016 22:30
В Україні найбільшим попитом на ринку праці нині користуються фахівці у сфері IT та різних технічних спеціальностей, тому цього року саме на ці спеціальності суттєво збільшили державне замовлення

Про це повідомляє "Главком".

"Міністерство економіки збільшило державне замовлення на програмістів, фахівців у сфері IT. Бо є очевидна недостатність їх на ринку праці. Натомість так само були збільшені місця на інженерні, власне, технічні спеціальності. Це те, що нам дуже потрібно", - зазначила очільниця МОН Лілія Гриневич.

Водночас пані Гриневич уточнила, що подібну ситуацію на ринку праці можливо спрогнозувати на 5-6 років.

"Бо бакалаври вийдуть за 4 роки, магістри - ще пізніше. А інститут прогнозування ринку праці у нас, на жаль, розвинутий надто слабо і над ним ще багато потрібно працювати", - додала вона.

Разом із тим відомство зменшило держзамовлення на право, економіку.

"Цих фахівців вже дуже багато. Крім того, за цими спеціальностями є попит і на платне навчання. Якщо проаналізувати попит на контрактну форму навчання, то, в першу чергу, як бачимо, люди готові платити за здобуття юридичних, економічних та філологічних спеціальностей", - розповіла міністр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ато Показати IP 14 Серпня 2016 23:23
піхота артилерія танкісти медики
Василь Показати IP 15 Серпня 2016 00:03
Ух ти! А токарів, хлібопекарів, сантехніків, електриків в нас вже аж за край? А, я зрозумів, вони нам вже не потрібні. А на якого вони нам якщо в нас вже підприємства всі зупинилися, врожаю не буде, та скоро вода й світло буде коштувати дорожче за золото? Слава прогресу!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus