USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Назвали суму, яку заробив оновлений Луцький зоопарк

23 Березня 2016 15:00
Понад 655 тисяч гривень доходу заробило КП «Луцький зоопарк» за минулий, 2015 рік.

Про це під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів повідомила директор підприємства Людмила Денисенко.

З її слів, власне, найбільшим джерелом прибутку для комунального підприємства є дохід від продажу квитків. Також додаткові надходження зоопарк отримує від передачі тварин благодійниками на його баланс. До прикладу, очільниця підприємства навела приклад, мовляв, нещодавно до зоопарку принесли пелікана вартістю 2 тисячі гривень.

Так, за лютий місяць 2016 року «чистий» дохід зоопарку становив 30 тисяч гривень. Для порівняння, минулорічний дохід КП «Луцький зоопарк» за лютий місяць становив 600 гривень.

« 30 тисяч - це дохід від продажу квитків. За минулий рік сумарний прибуток зоопарку становив 655 тисяч гривень. Однак ми платимо податки, а також частину «чистого» прибутку віддаємо міській раді. Всі кошти, що заробляємо, ми й витрачаємо. Підприємство годує тварин, лікує, оплачує електроенергію. Виходить, що ті гроші, які нам виділяє міськрада, ми їй повертаємо назад. А тим часом Рівненський зоопарк є неприбутковою організацією, Київський зоопарк цього року також звільнили від сплати податків», - розповіла Людмила Денисенко.

Тож, члени профільної комісії проголосували «за» рішення надати КП «Луцький зоопарк», а також іншим подібним комунальним підприємствам статус « неприбуткової організації».

«З травня починається сезон, ми дуже залежимо від погоди. Ми готові довести з точки зору фінансів, що зоопарк – неприбуткова організація, бо якщо підприємство заробляє, то за зимові місяці все зароблене «з*їдає», - зауважила директор зоопарку.

«Вносимо в статут пропозицію Сергія Були розглянути можливість визнання неприбутковості не тільки для цього комунального підприємства, а й інших подібних. Термін вказати», - резюмував депутат Луцької міської ради Павло Данильчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
павло Показати IP 23 Березня 2016 20:24
Дерік зоопарку отримує більше 7000грн зарплатню, а директори спортшкіл мають 3500грн. Зоопарк лобіює яковлев??
Пашка До ПаУло... Показати IP 26 Березня 2016 01:21
Рахуй свою зарплату, а не другим в гаманець заглядаєш....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus