USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Назвали терміни завершення добровільного об'єднання громад

1 Грудня 2019 23:32
Добровільне об’єднання населених пунктів у громади завершиться орієнтовно в лютому 2020 року.

Про це заявила міністр розвитку громад і територій Альона Бабак в інтерв’ю «Радіо Свобода», пише Gazeta.ua.

«Ми хочемо максимально продовжити термін добровільного об’єднання. Думаю, до лютого. Далі будемо бачити, чи є необхідність через закон вже встановлювати, відповідно до перспективних планів, фактично конфігурації громад, які ще не об’єднались. Тобто ми заохочуємо зараз максимально продовжити процес добровільного об’єднання. А далі, щоб не чекати ще 100 років, поки люди житимуть в бідності та без амбулаторій і шкіл, а допомогти їм об’єднатися вже через законодавчий механізм», – сказала Бабак.

За її словами, близько 6 тис. населених пунктів ще не об’єдналися. Загалом в Україні має бути близько 1,4 тис. ОТГ.

Децентралізація полягає в тому, що скасовується районний поділ України. Замість кількох десятків районів в області передбачається створення 4-6 повітів. При цьому межі областей не змінюються. Вся Україна може бути поділена на 120-130 повітів.

Нижча від повіту адміністративна одиниця – громада – становить собою об’єднання низки сіл, селищ або міст. Саме на її рівень передали значну функцію колишніх районних центрів із надання послуг населенню. Концепція полягає в об’єднанні сіл у крупні громади, щоб передати таким утворенням широку фінансову та управлінську автономію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
опа Показати IP 1 Грудня 2019 23:47
Ще врегулюйте таке поняття як реєстрація і фактичне місце проживання.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus