USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Назвали третього ГРУшника, підозрюваного в отруєнні в Солсбері

14 Лютого 2019 19:41
Розслідувальна група Bellingcat назвала імʼя третього можливого учасника отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у британському місті Солсбері. Ним виявився високопоставлений офіцер ГРУ Сергєєв Денис В'ячеславович, 1973 року народження, пише theБабель.

У своєму матеріалі розслідувачі не змогли встановити прямий зв'язок Сергєєва з отруєнням і не встановили його роль у спецоперації, але відзначили, що він перебував у момент отруєння у Великобританії і після атаки «російська влада зробила незвичайну міру по видаленню будь-яких публічних записів про існування Дениса Сергєєва».

«Ці безпрецедентні дії не можуть бути зроблені без безпосередньої участі російської держави, і це ще більше підвищує довіру до затвердження уряду Великобританії про те, що операція по отруєнню Скрипаля і подальше приховування були скоординовані на державному рівні», — йдеться в повідомленні.

Згідно з даними журналістів, Сергєєв, ім'я під прикриттям якого Сергій Федотов, також був у Болгарії і це підтвердилося даними з баз бронювання авіаквитків.

«Він приземлився на приморському курорті Бургас [Болгарія] прямим рейсом з Москви 24 квітня 2015 року. Він купив зворотний рейс з Софії до Москви 30 квітня 2015 року, але не використав його. Замість цього, увечері 28 квітня о 20:20 він вилетів з Софії в Стамбул, де він купив квиток до Москви тієї ж ночі. 28 квітня болгарський збройовий бізнесмен Еміліян Гебрев був отруєний речовиною з сімейства "Новачка"», — зазначають у Bellingcat.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
777 Показати IP 14 Лютого 2019 20:09
бред сивой кобылы,как можно верить в эту херню?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus