USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Називають нові причини катастрофи літака в Шереметьєво

15 Травня 2019 09:13
Повідомили нові причини катастрофи літака Sukhoi Superjet 100 (SSJ-100) в аеропорту «Шереметьєво» під Москвою. Пілоти перелетіли розрахункову точку приземлення. Щоб виправити ситуацію, екіпаж став притискати літак до землі.

Долетівши до середини злітно-посадкової смуги, літак все ще не торкнувся її колесами. Про це повідомляє «Комерсант» з посиланням на джерела, передає Gazeta.ua.

Пілоти раптово опустили ніс літака і збільшили режим роботи двигунів перед самим приземленням, що, за словами експертів, призвело до катастрофи. Передня стійка шасі стиснулася і підкинула лайнер вгору, через що виникла серія відскоків від злітно-посадкової смуги.

Задні стійки шасі продавили паливні баки літака, з яких витік гас і спровокував пожежу.

Експерти назвали помилкою і те, що пілоти намагалися посадити літак після виникнення «козла» – відскоків від смуги. Уже після першого потрібно починати екстрений зліт.

У той же час вдалося встановити, що через 15 хвилин після зльоту в ніс літака дійсно вдарила блискавка. Грозовий захист лайнера відключив генератори, через що повітряне судно перейшло на електропостачання від акумуляторних батарей і режим прямого управління польотом.

Нагадаємо, 5 травня лайнер «Аерофлоту» Sukhoi Superjet 100, що летів з Москви в Мурманськ, здійснив аварійну посадку в московському аеропорту «Шереметьєво». Всього на борту літака було 78 осіб – 73 пасажири і п’ять членів екіпажу. В результаті катастрофи загинула 41 людина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus