USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

НБУ почне штрафувати банки за неетичну поведінку з боржниками

8 Липня 2021 13:35
Національний банк України з 14 липня почне штрафувати банки за неетичну поведінку з клієнтами під час врегулювання простроченої заборгованості.

Про це повідомила пресслужба НБУ.

Згідно з повідомленням, регулятор передбачив заходи впливу до банків за порушення законодавства про захист прав споживачів фінансових послуг, зокрема вимог щодо етичної поведінки під час врегулювання простроченої заборгованості.

Так, НБУ матиме право застосовувати до банків заходи впливу за порушення прав боржників - письмове застереження або штраф. Штрафи при цьому можуть коливатися в розмірі від 300 до 8000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян залежно від виду порушення.

Зазначається, що потреба у змінах виникла у зв'язку із ухваленням закону про захист боржників при врегулюванні простроченої заборгованості, оскільки він передбачив нові заходи впливу на кредитодавців та колекторські компанії.

У пресслужбі додали, що відповідна постанова НБУ набирає чинності з 14 липня - одночасно із уведенням в дію закону про захист боржників при врегулюванні простроченої заборгованості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus