USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

НБУ випустить 40 ювілейних та пам’ятних монет

22 Серпня 2013 16:43
З початку поточного року Національний банк України увів в обіг 19 ювілейних та пам’ятних монет, а всього до кінця року планує випустити 40 таких монет. Про це інформує УНН.

Про це сьогодні на презентації пам’ятних монет у Музеї грошей НБУ розповіла начальник управління нумізматичної продукції та маркетингу НБУ Тамара Лошманова, йдеться у повідомленні.

«З початку своєї діяльності НБУ випустив 600 монет, з початку 2013 року офіційно введено в обіг 19 монет», - сказала вона, додавши, що загалом цього року буде випущено близько 40 монет.
Розповідаючи про подальші плани нумізматичного управління НБУ, Т. Лошманова зазначила, що до кінця року тематика монет «буде достатньо різна і цікава, крім цього щодо технічного їх виконання, нам також буде чим здивувати нумізматів».

Зокрема, з її слів, планується випустити монету з голографічним елементом, присвячену місту Вінниця.

Як розповіла Т.Лошманова, НБУ випускає монети з чітко фіксованою вартістю, а далі на вторинному ринку серед нумізматів вартість визначається попитом. На сьогодні, як розповіла експерт, на вторинному ринку серед колекціонерів найдорожчими є монети серії «Оранта» через невеликий тираж їх випуску.

У повідомленні також зазначається, що сьогодні у Музеї грошей Національного банку України було презентовано пам’ятні монети введені в обіг Національним банком з 20 по 22 серпня цього року – «Українська вишиванка», «Визволення Харкова від фашистських загарбників» та «Чемпіонат світу з художньої гімнастики».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus