USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Не дочекаються»: роспропаганда «поховала» козака Гаврилюка, він відреагував

2 Січня 2023 14:13
Російська пропаганда запустила цинічний фейк про те, що під Бахмутом нібито загинув екснардеп Михайло Гаврилюк, більш відомий як активіст Євромайдану козак Гаврилюк.

Новину про «загибель» козака Гаврилюка активно поширили російські пропагандисти, а згодом і низка українських Telegram-каналів. Утім жодних підтверджень у них не було, пише УНІАН.

Дружина Гаврилюка Ярина спростувала заяви роспропаганди. У Facebook вона написала, що Telegram-канали та росіяни поширюють фейк.

«Друзі, з Михайлом усе добре. Він живий. Це ще одна яскрава демонстрація того, що телеграм-канали – це зло», – написала жінка.

У коментарі ТСН хрещений батько Ярини Мирослав також спростував цю нісенітницю.

«Я тільки що, після вашого дзвінка, зателефонував йому. Він не загинув, читає новини про свою загибель. Він не встиг би загинути, тому що в суботу ми пили коньяк», – розповів Мирослав.

Згодом і сам козак Гаврилюк відреагував на фейки про свою загибель.

«Спішу втішити тих, хто сумував, і розчарувати тих, хто радів. Я живий. Не дочекаються. Дякую за турботу всім, хто хвилювався. Я це дуже ціную. Напевно, мусимо зробити висновки щодо нашої інформаційної гігієни», – написав він.

Утім визнав, що втрати є. На жаль, загинув побратим Гаврилюка ще з часів АТО, боєць батальйону «Золоті Ворота».
Зазначимо, що роспропаганда вкотре пробила дно, заявивши про смерть людини, переплутавши її з іншою. 31 грудня на фронті справді загинув козак Гаврилюк, але не Михайло, а Володимир. Чоловік родом з Вінничини. Про смерть повідомила його дружина.

Володимир Гаврилюк носив вуса. Очевидно, пропагандисти переплутали його з екснардепом Михайлом Гаврилюком.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 2 Січня 2023 15:10
Сказано-переказано, писано -переписано. Телеграмканали - зло.яке мало того, що несе кацапські фейки але й шпигує , використовуючи геолокацію
anonim Показати IP 2 Січня 2023 18:15
Ну й де ж той козак заховався? Попиває коньячок десь за кордоном напевно цей патріот
Гаврік Показати IP 2 Січня 2023 23:15
Ця публікація каже про те, що чоловік,який випадково опинився у Верховній Раді, спокійно живе у маєтку на Іванфраківщині, який має завдяки кнопочкам,які натискав в парламенті на замовлення, і попиває коньячок. Ше якісь питання є?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus