USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Не дочекались трансплантації: в Індії через зволікання чиновників померло 5 українців

27 Листопада 2019 11:07
В Індії, не дочекавшись черги на операцію з трансплантації легень, померли п’ятеро українців. Ще вісім пацієнтів перебувають в країні, сподіваючись на операцію.

У сюжеті «ТСН» стверджується, що МОЗ України оплатив хірургічні втручання, але внаслідок зміни законів у Індії громадяни не потрапили в лікарняні квоти. Згідно з місцевим законодавством, органи спершу отримують індуси.

Українка Оксана Славунік розповіла, що в Індії перебуває з квітня 2019 року й донорських легень для неї немає. Повернутися до України вона не може, оскільки просто не витримає переліт.

У МОЗ заявили, що мають намір вирушити до Індії, щоб клініки повернули або перенаправили кошти, які отримали за операції.

«Там зараз вісім українських громадян. Ми рішуче налаштовані вирішити питання допомоги», – наголосила голова міністерства Зоряна Скалецька.
Зазначається, що в посольстві Індії українців попереджали, що пацієнти мають малі шанси отримати донорські органи. Адже раніше дипломати надсилали Україні попередження: спершу в липні 2018 року, потім у лютому і в травні 2019 року. Однак і після цього до Індії відправили ще одну хвору громадянку, запевнивши, що питання з операцією вирішене.

Також в Україні очікують операції пацієнти, які через бюрократичні перепони не можуть отримати лікування. Так, один із них, Ярослав, має запрошення від двох інших індійських клінік, але гроші застрягли в медзакладі, який обирав український МОЗ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Свідоміт Показати IP 27 Листопада 2019 11:33
І це ще рехворма не розігналась...
Анонім до Свідоміт Показати IP 27 Листопада 2019 12:16
Ну і? Яким чином реформа до того, що органи пересаджують насамперед індусам, а вже що лишається українцям. Супрун пропонувала, що краще ці кошти перенаправити на навчання своїх 50 лікарів , щоб вони могли такі операції робити в Україні, але спільнота вважає за нормальне витратити ті гроші так. І ще чи багато людей погоджується в Україні віддати свої органи після смерті?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus