USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Не доніс $2500 хабара в поліцію: волинського адвоката судять за присвоєння грошей клієнта

25 Грудня 2023 16:35
Волинського адвоката звинувачують у шахрайстві – нібито він взяв із клієнта 2500 доларів, аби занести їх слідчим та експерту за вирішення питання, але не доніс. Клієнт написав на адвоката заяву і вручив її керівнику слідства.

Нині керівника слідства Луцького райуправління поліції допитують. Хоч обвинувачений адвокат уже поважного віку, начальник слідства каже, що його не знає. Зате пригадує, як п’ять років тому на адвоката заявили в поліцію, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«У вересні 2018 року надійшла заява від громадянина Іванова про вчинення шахрайських дій. Заява була мною вивчена і передана для розгляду слідчому Богдану. Відомості були внесені до ЄРДР», – зазначає начальник слідства Луцького районного управління поліції Аркадій Найдич.

Нібито до адвоката звернувся волинянин, який захотів розірвати договір міни й повернути будинок, який йому раніше належав. Адвокат порадив «підмазати» поліції, щоб та відкрила кримінальне провадження. Мовляв, договір міни містить недостовірні дані.

Читати ще: Допитують свідків: за хабар судять експосадовицю Волинської ОДА

«Під час цієї зустрічі обвинувачений повідомив йому, що для повернення будинку потрібне відкриття кримінального провадження, за що необхідно надати 1000 доларів США працівникам Луцького РУП ГУНП у Волинській області, які в той же день ним були передані ОСОБА_5», – вказано в ухвалі суду.

«Тоді, коли надійшла заява, коли сам Іванов приходив на слідчі дії, то він повідомляв про те, що приблизно за два місяці до написання заяви адвокат заволодів шахрайським шляхом грошовими коштами в сумі 1000 доларів, оскільки нібито необхідно було ці гроші надати органу досудового розслідування, а саме працівникам Луцького відділення поліції на той час, для внесення відомостей у ЄРДР», – говорить Аркадій Найдич.

Правоохоронці вважають, що далі адвокат повідомив, що потрібні ще кошти, аби почеркознавчий експерт дав висновок, що підпис на договорі міни підроблений. Мовляв, відеодокази зафіксували наступне: «Відбулася зустріч між ОСОБА_9 та ОСОБА_5, під час якої обвинувачений повідомив потерпілого про необхідність надання 2000 доларів США працівникам поліції, які самостійно вирішать з експертами питання проведення експертизи на їхню користь, а також зафіксовано передачу останньому ОСОБА_9 грошових коштів у розмірі 2500 доларів США».

Як саме згодом розслідували цю справу? Начальник слідства говорить, що майже нічого не пам’ятає. Але зауважує, що ніхто зі слідчих йому не повідомляв про ймовірні підходи адвоката, аби домовлятися.
Торік за одним з епізодів провадження щодо адвоката закрили, бо закінчилися строки давності, а за іншим його визнали винним, але від покарання звільнили, бо теж закінчилися строки давності.

Як вказано у вироку, обвинувачений адвокат відшкодував потерпілому збитки.

Але остаточну крапку ще не поставили. Прокурор подав апеляцію. Він вважає, що було не лише шахрайство, а й підбурювання до надання хабара працівникам поліції та експерту. Тому справу розглядають повторно. Винен адвокат чи ні, не з’ясували. Сам він коментувати справу не захотів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Іван Показати IP 25 Грудня 2023 16:52
Злодій на злодієві сидить і злодієм поганяє !
Тур до Іван Показати IP 25 Грудня 2023 17:02
Так отож
Олександр до Тур Показати IP 27 Грудня 2023 17:08
І я так вважаю
Сергій Показати IP 25 Грудня 2023 22:54
Це адвокат Книш Сергій Володимирович ?, який викладає на юридичному факультеті. І розводить клієнтів на гроші.
Клава Показати IP 26 Грудня 2023 03:30
це що ? - нині вперше адвокати чворять ? ще коли адвокат на словах заключив угоду, взяв кошти, а в журнали обліку не вніс..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus