USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Не стало очільника товариства «Холмщина», волинського письменника Миколи Онуфрійчука

9 Січня 2023 13:24
9 січня перестало битися серце волинського письменника, культурного і громадського діяча, очільника товариства «Холмщина» Миколи Онуфрійчука.

Про це повідомила його донька Наталія Журавльова.

Микола Антонович народився 22 грудня 1937 в селі Путновичі Холмського повіту Люблінського воєводства у сім'ї коваля. Його родина зазнала варварської депортації на землі Південної України, однак повернулася на Волинь.

1960 року закінчив Луцький державний педагогічний інститут імені Лесі Українки і став учителем-словесником. Працював на культурно-освітянській ниві. Був головою обласного відділення Українського фонду культури.

Читати ще: Українці і поляки повинні взаємовибачитись за трагедію, – Онуфрійчук

Микола Онуфрійчук – автор книжок для дітей та публіцистики, заслужений працівник культури України, член Національної спілки письменників України. За його участі Україні було передано на зберігання унікальну чудотворну ікону Холмської Богородиці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus