USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Не та мама, яка народила, а яка виховала»: мешканців Волинського будинку дитини привітали зі святом

1 Червня 2020 17:48
Із Міжнародним днем захисту дітей, що його відзначають 1 червня, вихованців Волинського обласного спеціалізованого будинку дитини для дітей з ураженнями центральної нервової системи привітав Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

Цим дитбудинком, у якому доглядають за дітьми непростої долі, дбають про їхнє здоров’я і виховують, Фонд опікується уже дев’ять років поспіль. Нині ж гості з Фонду завітали в установу, аби у святковий день вручити подарунки і вихованцям, і персоналу.

Як розповів директор будинку дитини Володимир Алейніков, наразі на вихованні тут перебуває 38 дітей віком до чотирьох років, з них семеро – немовлята, четверо – з інвалідністю. Це діти, позбавлені батьківського піклування й любові, діти, яких забрали у батьків: когось – тимчасово, когось – назавжди. Проте він твердо переконаний: не та мама, яка народила, а та, яка виховала.
«Фонд Ігоря Петровича Палиці не тільки допомагає на Новий рік, Різдво чи День захисту дітей. Фонд допомагає нам від початку свого існування – 9 років. А Ігор Петрович, крім того, допомагає нам персонально, – зауважує директор дитбудинку. – Тому я дякую за це від колективу, діток, які самі ще не можуть подякувати. Якби не ця допомога, нам було б дуже скрутно. А з допомогою Фонду нашим дітям краще живеться».
Завдяки фінансовій допомозі Фонду відремонтовані групи, харчоблок, центр реабілітації. Після карантину ремонти продовжаться, адже роботи ще чимало. До слова, на початку карантину, коли засоби захисту й дезінфекції були дефіцитом, Фонд забезпечив будинок дитини цими необхідними товарами, а також пальним.

А ось у День захисту дітей Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» привіз квартальний запас підгузників, які вкрай необхідні малюкам. Крім того, дитбудинок отримав два пульсоксиметри, придбати які самотужки установа не могла.
«Маємо діток, яким потрібен контроль насичення крові киснем. У нас не було цього апарата, ми давно про нього мріяли. Доводилося возити дітей на обстеження в дитячу лікарню. А зараз, у період карантину, коли треба особливо берегтися, нам ці прилади дуже важливі», – наголошує керівник центру ранньої реабілітації будинку дитини Тетяна Віговська.
«У Міжнародний день захисту дітей ми не могли оминути увагою цей заклад, оскільки тут перебувають дітки, які найбільше потребують захисту і заслуговують, щоби про їхні права пам’ятали», – зауважує заступниця голови правління Фонду Катерина Шкльода. – Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» завжди опікувався і буде опікуватися будинком дитини. Велика вдячність людям, які тут працюють. Це неймовірні люди з великим серцем. Нам буде дуже приємно і надалі допомагати».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 1 Червня 2020 22:16
Бідні дітки.. Така важка у них доля. Нехай у маленьких янголяток складається усе якнайкраще. Вихователям - величезна подяка за їх працю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus