USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Біля луцького «Будинку з химерами» влаштували творчий вечір. Фото

10 Вересня 2023 11:52
В обласному центрі Волині відбувся культурно-мистецький проєкт «Просто посиденьки». Обдарована молодь громади влаштувала піснеспіви та інтерактиви поблизу Будинку скульптора Миколи Голованя. Біля символічного для Луцька місця увечері 9 вересня зібралися сотні людей, аби разом відзначити День міста та насолодитися творчістю видатного майстра.

Захід організував Луцький міський молодіжний центр, підтримку надали департамент молоді та спорту Луцькради та Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

Культурно-мистецькі посиденьки цьогоріч стали традиційними для міста. Щомісяця молодь збирається на різних локаціях Луцька, аби показати свої творчі надбання. Для містян виступали молоді місцеві виконавці. Серед них гурт LesynaStreet – хлопці колись познайомилися на луцькій вулиці Лесі Українки, а вже зараз разом створюють авторські пісні.
Крім того, охочі мали можливість відвідати Будинок скульптора Голованя, який, як відомо, неофіційно називають луцьким «Будинком з химерами». З дозволу господині лучанам показали роботи Миколи Микитовича Голованя. Вхід – пожертва на підтримку архітектурної пам’ятки.
Зі сльозами на очах до лучан звернулася дружина скульптора Тамара Головань. Вона подякувала присутнім за те, що згадують про роботи її покійного чоловіка.

«Кожна людина творить свій мистецький подвиг, як і Микола Микитович. Він завжди говорив, що Луцьк – чудове, затишне місто, але його треба трішки розбудувати. Це він і робив усе життя», – відзначила Тамара Головань.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода подякувала Збройним силам України за можливість проводити різні активності та привітала лучан із Днем міста.

«Луцький міський молодіжний центр за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» організовує акустичний вечір у знаковій для міста локації. Так ми вкотре нагадуємо лучанам про визначну пам’ятку архітектури та нашого талановитого скульптора», – відзначила Катерина Шкльода.
Упродовж вечора сотні містян насолоджувалися виступами місцевих виконавців. Вони дарували й авторські пісні, і кавери. Тож у приємній атмосфері Луцьк відзначив 938-річчя.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Юрій Показати IP 10 Вересня 2023 12:28
Будинок з химерами ? Ви невігласи і профани ! Там портрети, барельєфи, скульптурні зображення членів сімї, родини, друзів Миколи Микитовича ! Хто вам дав право так цинічно і безтактно відноситись до імені митця, пам'яті рідних талановитого скульптора, ім'я якого ви експлуатуєте на кожному кроці ?
К.лучанин до Юрій Показати IP 10 Вересня 2023 13:35
Головань М. ніколи так не говорив про свій будинок, що він із якимис химерами. Цю дурну назву "будинок з химерами" поширюють місцеві змі та неосвічені журналісти. Ця назва гуляє в інтернеті, в соцмережах.Прикро за це! Треба поважати скульптура і його творчість і титанічну працю.! Підтримую ваше зауваження.
Василь Показати IP 10 Вересня 2023 13:54
Війна рано чи пізно закінчиться. А за виборця треба боротися вже зараз.
Журналістка Показати IP 10 Вересня 2023 15:02
Микола Головань не любив, коли його будинок називали з химерами, а сам називав його "вернісажем скульптора". Це я чула особисто від нього самого під час однієї з зустрічей. Прикро, що це так важко запам'ятати журналістам і не ліпити цій локації хайпову назву, коли ми всі чули побажання самого скульптора як називати цей неповторний будинок.
абориген до Журналістка Показати IP 10 Вересня 2023 19:17
мені дуже тяжко взагалі коментувати всю цю історію. Там, на місці цього будинку, було єврейське (або ) караїмське кладовище. Ми дітлахами з цікавістю розгядали надробні плити з написами, які ми не розуміли. Ніхто ті надгробні плити не досліджував. Вони просто лежали вздовж берегової лінії Стиру. Що було потім? Потім ці каміння опинились замурованими як будівельний матеріал в цей будинок, який почав зводити Головань десь у 70-х....До речі, багато караімів ще залишились жити на одноіменній вулиці... Така невесела правда....На жаль.
Не Вася до абориген Показати IP 11 Вересня 2023 11:41
І що, були та й пішли в історію. Досить думати за інших, за своїх подумайте.
Варвар до Журналістка Показати IP 11 Вересня 2023 12:49
Неповторний? Гм. Нехай так буде. Мені просто цікаво де він виглядав би ніби там і належить?
Пошановувачі Показати IP 11 Вересня 2023 09:44
Пані Тамаро ! Якщо у вас на подвір'ї з'являться отакі майстри квача і мазила, такі майстри пера чи три пера - гоніть їх мітлою, а вдогонку спустіть з ланцюга Рекса !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus