USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Не тільки каву, а й меблі: волинське підприємство возило через «Ягодин» товари, занижуючи вартість

21 Листопада 2022 21:31
Не лише кава, а й меблі були предметом правопорушення зі сторони волинського підприємства, про яке повідомляли раніше у Волинській митниці. Зокрема, у минулому місяці митники задокументували 4 епізоди зменшення ним розміру митних платежів, які нараховувались під час ввезення кави та побутових приладів.

Читати ще: Волинське підприємство возило через «Ягодин» каву та побутові прилади, занижуючи вартість

Нова порція копій експортних митних декларацій, отримана в рамках адміністративної допомоги від митних органів Республіки Польща, виявила ще 9 випадків імпорту меблів із застосуванням такої ж схеми. На один і той же товар у спритників було заздалегідь заготовлено два різних пакети товаросупровідних документів. Українським митникам подавали до оформлення зовнішньоекономічні контракти, які визначали ціну товарів у рази нижчу, ніж з польського боку кордону. Через такі дії керівника підприємства та їхнього декларанта під час ввезення загалом майже 120 тонн меблів державний бюджет недоотримав понад 2,1 млн грн.

Щодо цього товариства складено уже другий протокол про порушення митних правил та розпочато провадження у справі.

Загалом за 10 місяців 2022 року Волинська митниця виявила ще 59 таких недоброчесних учасників ЗЕД. Через дії їхніх керівників недобори митних платежів склали понад 20 млн грн.

Відповідно до ст. 485 Митного кодексу заявлення в митній декларації з метою зменшення розміру митних платежів неправдивих відомостей щодо істотних умов зовнішньоекономічного договору (контракту) – тягне за собою накладення штрафу в розмірі 300 відсотків несплаченої суми митних платежів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus