USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Не давав людям зарплату - оштрафували на 8 тисяч

2 Липня 2012 16:16
Штраф обсягом у 8,5 тисячі гривень за рішенням суду повинен виплатити підприємець, який боргував працівникам зароблене ними, хоча кошти на рахунках фірми були.

Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Волині.

Наприкінці січня 2012 року прокуратура Луцького району порушила кримінальну справу щодо директора приватного підприємства ВКП «Волиньгранпостач» Сергія Копитка за фактом безпідставної невиплати ним заробітної плати працівникам.

Перевірка, яку провела прокуратура району із залученням спеціалістів Територіальної державної інспекції праці в області, встановила, що працівникам «Волиньгранпостачу» заборговано понад 155 тисяч гривень. І хоча на розрахунковий рахунок та в касу підприємства надходили значні суми коштів, їх, всупереч чинному законодавству, використали не на виплату зарплати, а на інші видатки.

Розглянувши по суті кримінальну справу про обвинувачення Сергія Копитка у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1статті 175 Кримінального кодексу України, Луцький міськрайонний суд визнав його винним та призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 8,5 тисячі гривень.

У ході досудового слідства директор ПП ВКП «Волиньгранпостач» відшкодував майже сто тисяч гривень заборгованої працівникам платні. Наразі заборгованість ним уже повністю погашена.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанка Показати IP 3 Липня 2012 09:19
Так, як ви пишете що заборгованість погашена то це істинна брехня. Знаю одного парацівника якому ще не виплатити 6 тис.грн., і не тільки йому.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus