USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«Небезпечна мандрівка за знаннями»: у Луцьку учні ходять до школи проїжджою частиною

29 Січня 2022 21:58
Через відсутність тротуару учні Луцької загальноосвітньої школи №12, що знаходиться у районі Вишкова, ходять на навчання проїжджою частиною. Батьки дітей просять місцевих депутатів вжити заходів із облаштування на цій ділянці пішохідної доріжки.

Із таким запитом звернувся до колег і до Луцького міського голови Ігоря Поліщука депутат Володимир Пшибельський.

З його слів, батьки учнів школи №12 просять облаштувати тротуар, який веде від вулиці Героїв УПА до навчального закладу, оскільки асфальтове чи будь-яке інше покриття цій ділянці дороги – повністю відсутнє.

«Через відсутність тротуару діти змушені йти до школи і повертатися з навчання додому проїжджою частиною. З початком кожного навчального року ця подорож перетворюється у жахливий квест із назвою «Дорога до школи ціною в життя» або «Небезпечні мандрівки за знаннями». Оскільки водії авто часто не дотримуються швидкісного режиму, це несе загрозу всім, хто пересувається цією ділянкою дороги», – каже депутат.

Читати ще: Суцільне болото. Лучани просять відремонтувати провулок, що веде до школи

Враховуючи непрості обставини, батьки учнів просять обранців громади та мера вжити заходів щодо облаштування пішохідної доріжки на відрізку шляху, що веде з вулиці Героїв УПА до школи.

«Це сприятиме покращенню рівня безпеки лучан та учнів школи №12», – додав доповідач.

Луцькі депутати такий запит одноголосно підтримали.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Тато Показати IP 30 Січня 2022 00:52
А ще розширити парковку біля воріт школи, тому що підвезти дитину потім розвернутися і виїхати звідти це квест ще той. Місця для маневру майже немає, діти йдуть між машинами які піідїзжають і розвертаються на тому маленькому пятачку. Головне що місце є, зеленої зони достатньо перед забором школи, було б тільки бажання влади берегти життя наших дітей, турбуючись про їхню безпеку.
Імя Показати IP 30 Січня 2022 07:36
Покуй на дітей головне машинки мають де їздити
Мама Показати IP 30 Січня 2022 08:48
Ще дурню зробили біля 22 школи зі сторони Писаревського, яка називається парковка. Там і так пройти не можна було, бо біля спорткомплексів куча машин, які їдуть і нікого не бачать. А дітей після другої зміни тим більше!!!. Там постійно машини дітей збивають, тим більше на переході, якого не видно!!!! Дуже прошу вжити міри!!!!
Кравчука Показати IP 30 Січня 2022 11:19
Біля 22 школи зі всіх сторін квeст, починаючі зі світлофорів, поки при..... водіі повeртають вжe на заборонeний для них чeрвоний, пішоходу 14 півсeкунди тіки до сeрeдини дійти, а там діти....Нікого цe нe бeнтeжить, всe для машин, люди, нe мовчить!
Ірина Показати IP 30 Січня 2022 12:59
В Заборолі такаж ситуація.На кінцеву зупинку мій син іде по дорозі ,тротуари відсутні.
Іруня Показати IP 30 Січня 2022 13:55
Там до 12 школи нема місця для тротуару, хіба зробити рух авто в одному напрямку. Там навіть гілля по обочинах ніхто не обрізає, щоб дятям очі не шкодити і було кудою пройти.
111 Показати IP 30 Січня 2022 22:08
Зате біля Загсу яка краса,хіба вам не видно? На доріжка же не попіаришся. А школи всеодно дистанційно працюють. ,навчили читати і досить

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus