USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Недовіра голові РДА: через звернення Савченка поліція допитує депутатів

24 Січня 2019 19:38
Поліція перевірила депутатів Іваничівської районної ради на законність проведення процедури голосування щодо висловлення недовіри голові Іваничівської РДА Лілії Кревській.

Про це стало відомо під час сесії Іваничівської районної ради 23-го січня, повідомляє Буг.

У райраді повідомляють, що губернатор Волині Савченко звернувся до головного поліцейського області Шпиги з проханням перевірити законність проведення процедури голосування щодо висловлення недовіри голові Іваничівської РДА Лілії Кревській. У зв’язку з цим працівники Іваничівського відділення поліції допитали депутатів місцевої ради.

Поліцію цікавило, чому виготовили 34 бюлетені, якщо присутніми на сесії були 27 депутатів райради, а також чому не було окремої кабіни для голосування.

В Іваничівській районній раді заявляють: депутатів підозрюють у тому, що вони сфальсифікували результати голосування. У виконавчому апараті наголошують, що бюлетені виготовляли згідно регламенту, де вказано, що їх кількість повинна відповідати кількості депутатів, а при проведенні таємного голосування за кабіну традиційно використали кабінет голови райради.

Перевірка поліцією мала наступні наслідки для Кревської: 23-го січня депутати районної ради проголосували проти того, аби вона була членом Президії на засіданні сесії. Ініціював розгляд питання депутат від фракції ВО «Батьківщина» Юрій Мазурок.

Сама Лілія Кревська повідомила, що лише під час сесійного засідання вперше почула про допит депутатів, у поліцію не зверталась, заяви не писала.

Після виступу Мазурка вона покинула місце в Президії і сіла в залі.

«Бути на сесії – мій прямий обов’язок, і перешкоджати мені ніхто не має права», – відзначила голова РДА.

У поліції коментувати інцидент відмовляються.

Із власних джерел «БУГу» стало відомо, що рішення районної ради про недовіру Кревській можуть визнати недійсним, проте не через фальсифікацію результатів, а через порушення в процедурі голосування.

Як повідомлялося раніше, через перевищення повноважень самим Савченком депутат Волиньради звернувся в прокуратуру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
небайдужий Показати IP 24 Січня 2019 20:50
А чому поліція не розслідує процедуру обрання самого голови райради? Було ж відео, де видно порушення.
Єнот Показати IP 24 Січня 2019 20:53
Шо за варяги окупують нашу Волинь постійно, яким вона абсолютно не потрібна. Тільки вибори і до людей ставиться шо Кревська шо Савченко як до бидла
кайдани Показати IP 25 Січня 2019 09:12
кайдани порвіте!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus