USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Негода в Україні наробила лиха: яким регіонам дісталося найбільше

28 Жовтня 2023 15:41
Негода в Україні у суботу, 28 жовтня, наробила чимало лиха: у понад 780 населених пунктах на території 12 регіонів виникли проблеми з електропостачанням, найбільше дісталося Хмельницькій, Львівській та Рівненській областям.

Про це пише УНІАН.

Упало багато дерев, рятувальники борються з наслідками негоди, повідомив очільник МВС України Ігор Клименко. За його відомостями, вже розпиляли й прибрали близько 100 дерев.

У Львівській області через сильні дощі та пориви вітру без електропостачання залишилися 132 населені пункти (49 – повністю, а 83 – частково), інформував очільник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький. 240 фахівців працюють над тим, щоб у домівки людей повернулося світло, до робіт залучено 84 одиниці техніки.

Читати ще: Через аварію в мережі кілька районів Нововолинська – без електрики

«Унаслідок нічної негоди відключено близько 30 ліній електропередач. Найбільше постраждав Рівненський район. Є знеструмлення у Дубенському та Сарненському. Фахівці Рівнеобленерго вже працюють на обірваних лініях. Формують та відправляють додаткові ремонтні бригади», – повідомив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

У Тернопільській обласній державній адміністрації повідомили, що знеструмлено 70 населених пунктів. Аварійні бригади вже працюють над тим, щоб відновити електропостачання.
У Хмельницькій області внаслідок негоди цієї ночі без електропостачання залишилися 445 населених пунктів (180 – частково). Станом на 12:00 без електрики залишався 391 населений пункт (понад 50 тисяч споживачів).

«Пориви вітру до 28-30 м/с спричинили обриви проводів повітряних ліній електропередачі, падіння дерев та гілок, пошкодження дахів. Найскладніша ситуація на півночі Хмельницької області. Аварійно-відновлювальні бригади з 06:00 ранку усувають наслідки стихії», – зазначили у Хмельницькій ОВА.
У Києві через сильний вітер впали кілька дерев. У результаті загинуло двоє людей.

За даними КМДА, в місті зафіксовано кілька випадків травмування людей через негоду. Зокрема у Шевченківському районі дерево впало на людину. Медики намагалися реанімувати чоловіка, але від отриманих важких травм він помер. У цьому ж районі через падіння гілок жінка отримала травму хребта – її госпіталізували.
Крім того, на проспекті Берестейському на автівку впало дерево. Людина, яка перебувала в машині, від госпіталізації відмовилася. Влада закликала містян бути обережними і без нагальної потреби не виходити на вулицю.
За відомостями Головного управління ДСНС України у Києві, вранці 28 жовтня у Святошинському районі дерево впало на машину. Унаслідок інциденту ніхто не постраждав.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus