USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Неліцензійні Windows атакує вірус, який неможливо видалити

2 Липня 2018 11:14
В мережі з’явилось чимало скарг та повідомлень про раптову появу шкідливого додатку, який неможливо видалити, на комп'ютерах під управлінням Windows по всьому світу. Фахівці з безпеки компанії Malwarebytes стверджують, що системи таких користувачів схильні і до подальших атак.

Про це повідомляє канал 24 з посиланням на 4pda.

Варто зазначити, що більша частина заражень припала на комп’ютери із неліцензійним програмним забезпеченням.

Розповсюджувачем вірусу став підроблений додаток All-Radio – це російська програма, призначена для прослуховування онлайн-радіо і перегляду телебачення. Однак зловмисники поширили через мережу її зламану і модифіковану версію з метою встановлення трояна на комп'ютери користувачів.

Установка "шкідника" відбувається у фоновому режимі при скачуванні сторонніх додатків. Повідомляється, що з проблемами зіткнулися в основному користувачі, які скачують зломщики ігор та активатори для операційної системи.

Після установки All-Radio 4.27 Portable вірус підключається до власних серверів і докачує свої "оновлення", в тому числі і програму для прихованого майнінгу. Крім того, шкідливе ПЗ може використовуватися для установки інших заражених файлів на комп'ютери користувачів.

Наразі порада від експертів з інформаційної безпеки одна: не варто використовувати піратське ПЗ і завантажувати інструменти для його злому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Віктор Показати IP 2 Липня 2018 14:04
Я вже хотів написати що так майкрософт бореться з піратами, але потім помітив що це стосується лише тих, хто встановлює собі всякі мейл.сру і подібні яндекс браузери.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus