USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Необхідне для дітей: у Луцьк привезли допомогу для переселенців. Де можна отримати

14 Листопада 2022 21:19
У Луцьк привезли чергову партію допомоги переселенцям. Цього разу – для найменших.

Про те, що у вантажі та де його отримати – у сюжеті 12 каналу.

У будинок Марини у селі Павлівка, що на Донеччині, влучив російський снаряд. На щастя, вціліла автівка. Тож виїхати звідти вдалося. Вже 8 місяців жінка з донькою живе у Луцьку.

«Будинка немає, тому вертатися нікуди», – каже жінка.

Новим домом тепер родина вважає Луцьк. Тут, каже жінка, дуже тепло прийняли. Та й досі про них дбають.

«І печиво, і фрукти дають, і крупи, дають консерви, все що потрібно дитині – все є», – розповідає переселенка з Донеччини.

Саме про допомогу діткам-переселенцям дбають у центрі медіації, що у приміщенні луцького РАЦСу.

Зі слів очільниці відділу управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцькради Тамари Бондарук, роботу для сімей пересенців з дітками у Луцьку запустили ще з початку війни.

«Зокрема з маленькими дітками, які потребують дитячого харчування, підгузників і дитячої гігієни», – уточнює Тамара Бондарук.

«За підгузниками дуже багато звертаються сім’ї, тому що умови життя з маленькими дітьми, інколи це гуртожитки. Це дуже необхідна річ для маленьких дітей, тим більше йде зараз холодний період і немає можливості міняти, прати колготки», – пояснює чиновниця.

Таку допомогу формували саме за потребами переселенців, розповідає співзасновник громадської організації «Волинський Клуб Автомобільний», що доставив вантаж до Луцька.

«Допомога їде в основному із території Польщі, куди доставляється з інших країн європи. Це і з Англії, і з Італії, з Іспанії, Німеччини, практично ціла Європа. Ми в основному займаємося наданням логістичних послуг», – каже віцепрезидент громадської організації «Волинський Клуб Автомобільний» Сергій Прозоровський.

У такий спосіб «Волинський Клуб Автомобільний» відзначив шосту річницю своєї реорганізації. Сергій Прозоровський розповідає, організація заснована ще у 1929 році. Й саме відтоді її члени займалися благодійністю та волонтерством. Проводили також автомобільні райди, тобто автопробіги, на які запрошували поляків.

А опісля 24 лютого дбають і про допомогу переселенцям. Підгузки, які привезли днями, й інші дитячі речі можна отримати у Центрі медіації та корекції сімейних взаємовідносин у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus