USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Неосвітлені дороги та вимкнені світлофори в Луцьку: що кажуть водії та пішоходи

27 Жовтня 2022 22:34
У Луцьку через неосвітлені автошляхи та вимкнені світлофори в темну пору доби водіям стало важче їздити. Незважаючи на це, кількість ДТП у Луцьку та Ковелі не збільшилася.

Про це розповіла Суспільному речниця патрульної поліції Волині Анна Цисюк.

З її слів, водії мають рухатися, дотримуючись дорожніх знаків і розмітки, не порушуючи Правил дорожнього руху. Як додає, пішоходам потрібно мати на собі світловідбивні елементи – жилети, брелоки на сумках, наліпки тощо.

«Обов’язково пішохід має себе позначити. Так само керманич: якщо трапилася якась поломка в автомобілі, то треба включити сигналізацію світлову. Пішоходи, які не використовують світлоповертальні елементи, також притягаються до відповідальності», – сказала речниця.
«Ввечері в місті водіям складно роз’їхатися на нерегульованих перехрестях», – говорить водійка з річним стажем керування автомобілем Софія Калюжна.
«Мені шкода тих водіїв, які їдуть не головною дорогою. Дуже важко роз’їхатися на таких перехрестях, як-от Вишківській та інші. Пішоходам потрібно бути обережними. Бо в таку пору доби, коли немає вуличного освітлення, люди вискакують на дорогу, не думають про свою безпеку і за своє життя», – каже лучанка.
Велосипедистка Анна Боброва розповіла, що ввечері їздить містом, доки працюють світлофори та вуличні ліхтарі, а потому переходить на пішохідну доріжку для власної безпеки.

«Ні, жилета ще поки не маю. Взагалі колись було, що попала на пішоході в аварію, то зараз не довіряю водіям. Зараз водії зупиняються і стараються пропускати пішоходів. Але, найнебезпечніше, на мою думку, на 33 кварталі, там зараз дуже багато темних вулиць. Тож коли темно, то стараюсь не їздити», – додала жінка.

На Волині з метою економії та зменшення навантаження на енергосистему з 25 жовтня скорочують час освітлення автошляхів державного значення. Вуличні ліхтарі вмикатимуть із настанням сутінків та вимикатимуть після 22:00.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus